Hlavní obsah

Ronaldova sestra běsní: Cristiano na lavičce? Ponížili jste ho, je to ostuda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechyběl jim. Ani trochu. Fotbalisté Portugalska smetli v osmifinále mistrovství světa Švýcarsko drtivě 6:1, aniž k tomu potřebovali pomoc jednoho z nejlepších fotbalistů historie Cristiana Ronalda. Ten přišel na hřiště až v 73. minutě, kdy jeho tým vedl 5:1 a o osudu utkání bylo dávno jasno. To však rozhodně neuklidnilo sestru sedmatřicetileté superstar. "Je to ostuda. Cristiana jste ponížili," psala na sociálních sítích o dvanáct let starší Elma Aveirová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Portugalsko – ŠvýcarskoVideo: Česká televize

 
Článek

Moment, který byl ještě před pár týdny zcela nemyslitelný. Portugalsko vstupuje do klíčového osmifinálového zápasu mistrovství světa proti Švýcarsku s hvězdným Cristianem Ronaldem pouze na lavičce.

Legendu přitom netrápily žádné zdravotní problémy, to jen portugalský kouč Fernando Santos si "dovolil" upřednostnit Goncalo Ramose, který nastřílel zemi helvétského kříže hattrick.

Chtěl Ronaldo odjet? Federace tvrdí, že tím nehrozil
Portugalská fotbalová federace (FPF) na oficiálním webu popřela, že by kapitán týmu Cristiano Ronaldo pohrozil odjezdem ze šampionátu. Prohlášení je reakcí na spekulace médií, podle kterých je hvězdný útočník nespokojený po osmifinálovém duelu se Švýcarskem (6:1), ve kterém odehrál jako střídající hráč jen závěrečnou čtvrthodinu. Sám Ronaldo následně spory popřel i v krátkém příspěvku na Twitteru.
"Kapitán Cristiano Ronaldo nikdy nepohrozil tím, že opustí tým a odjede z Kataru," stojí v prohlášení. "Cristiano Ronaldo každým dnem upevňuje svůj jedinečný odkaz národnímu týmu i celému Portugalsku. Jeho oddanost reprezentaci je nezpochybnitelná, což dokázal i během utkání se Švýcarskem," uvedli zástupci FPF.
"Náš tým drží příliš při sobě, než aby ho cokoliv zvenčí zlomilo. Tým v pravém slova smyslu, který bude bojovat o svůj sen až do konce. Věřte s námi!" napsal na Twitter Ronaldo, jenž se v Kataru trefil zatím pouze z penalty v úvodním duelu s Ghanou.

To však nenechalo v klidu sestru portugalské ikony Elmu Aveirovou. "Jasně, brácha nebude hrát fotbal věčně. Ale teď najednou je pro Portugalsko starý, teď už ho nepotřebuje? Po tom všem, co dokázal, co udělal, tak to všechno už teď není důležité, všechno je to zapomenuto?" zuřila na sociálních sítích 49letá Aveirová.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo při rozcvičování před zápasem se Švýcary.

Tím však její ostrá slova neskončila. "Tohle si fakt budu pamatovat a později si o tom promluvíme. Cristiana ponížili, je to ostuda. Člověka, který pro Portugalsko tolik udělal. Teď už můžete poslat do p*dele koho chcete," směřovala výtku na osmašedesátiletého kouče Fernanda Santose.

Samotný portugalský kouč se k celé situaci vyjádřil v klidu. "Mezi mnou a kapitánem není žádný problém. Jsme přátelé už mnoho let. Mluvili jsme spolu před zápasem a moje rozhodnutí akceptoval. Cristiano ukázal, že je příkladným kapitánem národního týmu."

Portugalsko nastoupí k boji o semifinále v sobotu proti Maroku, které senzačně vyřadilo Španělsko. Zda u toho bude v základní sestavě i Cristiano Ronaldo, však zůstává otázkou.

Reklama