Hlavní obsah

Rychlý obrat? Kvarteto z Německa by se mohlo vrátit do hry již proti Belgii

Praha
Aktualizováno

Dávno ztracená naděje se večer před důležtým zápasem vrací do hry. Podle Herthy Berlín může záložník Vladimír Darida přicestovat k sobotnímu utkání kvalifikace mistrovství světa českých fotbalistů s Belgií. Německo totiž změkčilo koronavirová omezení. Pokud se informace potvrdí, týkala by se také Patrika Schicka, Jiřího Pavlenky a Pavla Kadeřábka. Muselo by však jít o velmi rychlou akci, protože času už moc nezbývá...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida v dresu reprezentace

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Každý den je to jinak... Legionáři z bundesligy se po výhře nad Estonskem v Polsku vrátili do Německa. Odletět pak zase měli až ke třetímu duelu do Walesu.

Během pátečního večera se ovšem situace začala měnit. Zdá se, že čtyři hráči by mohli přijet už do Prahy na sobotní duel s Belgií.

Jsem přesvědčen, že to skotští rozhodčí zvládnou. Snad jsou to profíci, říká Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, FAČR

"K aktualizaci hygienických opatření vůči jiným státům došlo v Německu až v podvečerních hodinách. Komunikujeme s kluby a prověřujeme aktuální stav, nicméně situace se neustále vyvíjí," vysvětluje mluvčí národního týmu Petr Šedivý.

"Čekáme především na vyjádření hygienických autorit na německé a české straně a také od bundesligových klubů," dodává ještě.

Naděje i pro soupeře

Jelikož v Německu dosud platila po návratu z Čech karanténní povinnost, kvarteto brankář Jiří Pavlenka z Brém, obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, útočník Patrik Schick z Leverkusenu a Darida mělo sobotní zápas v Praze vynechat. Spolková vláda ale odebrala Česko z rizikových oblastí s výskytem nových mutací koronaviru a trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý nakonec možná bude moci krajánky z bundesligy využít i proti Belgičanům.

Tomáš Souček bude kapitánem fotbalové reprezentace v utkání s Belgií

Sport.cz, FAČR

"Poté co Česká republika a Slovensko už nejsou považovány za rizikové oblasti pro nové mutace koronaviru, se (Dedryck) Boyata, Darida a (Peter) Pekarík připojí ke svým národním týmům na zápasy Česko - Belgie a Slovensko - Malta," uvedla Hertha na twitteru. Krátce nato dodala, že Belgičan Boyata a Slovák Pekarík se už k reprezentačním celkům připojili.

V bundesligových klubech mají čtveřici hráčů i Belgičané. Vedle Boyaty z Herthy působí v Dortmundu křídelníci Thomas Meunier a Thorgan Hazard a ve Wolfsburgu pak náhradní gólman Koen Casteels.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

Podle informací z minulého týdne měla česká čtveřice z bundesligy kvůli pandemickým omezením chybět i v závěrečném březnovém utkání v úterý ve Walesu. Poté ale došlo v Německu ke změkčení opatření při cestách z Velké Británie a kvarteto by mohlo do Cardiffu odcestovat.

Reklama

Související témata: