Hlavní obsah

Šéf PSG bude ve finále fandit Francii, po šampionátu ho čekají jednání s Messim

Prezident Paris St. Germain Násir Chelajfí vyhlíží finále fotbalového mistrovství světa mezi Francií a Argentinou, ve kterém se utkají hvězdy pařížského velkoklubu Kylian Mbappé a Lionel Messi. Devětačtyřicetiletý Katařan přeje titul výběru země galského kohouta a vyvrcholení turnaje v rodném Dauhá si chce užít, krátce po šampionátu ho ale čeká složité vyjednávání o Messiho budoucnosti v PSG.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Argentinský útočník Lionel Messi.

Článek

"Dohodli jsme se, že zahájíme jednání po mistrovství světa. Můžu pouze znovu potvrdit, že je u nás spokojený, prožívá velmi dobrou sezonu. Myslím, že chce zůstat," řekl Chelajfí v rozhovoru s televizí RMC.

Pětatřicetiletému Argentinci skončí kontrakt v létě, Mbappé na začátku sezony prodloužil smlouvu do roku 2025. Podle katarského činovníka uvidí fanoušci obě hvězdy i v příští sezoně ve stejném dresu. "Jsou to dva nejlepší fotbalisté na světě. A Kylian má i na další roky platnou smlouvu," podotkl šéf PSG.

Oba hráči se v nedělním finále utkají nejen o titul mistra světa, ale i o pozici nejlepšího střelce turnaje. Zatím shodně nasázeli pět branek. "Je to úžasné. Na finále se opravdu těším, bude to skvělá podívaná. Budu fandit Francii, ale i Argentina má za sebou vynikající šampionát," dodal Chelajfí.

Reklama