Hlavní obsah

Šílenství v Argentině. V Messiho rodišti zažívají boom tetovací salony

Šílenství argentinských fanoušků po vítězství jejich fotbalistů v Kataru pokračuje i v rodišti Lionela Messiho, milionovém městě Rosario. Napilno tam nyní mají například tetovací salony, které nestíhají vyřizovat zakázky. Tisíce Argentinců si chtějí nechat na tělo vytetovat Messiho a další hráče hvězdného týmu či různé symboly spojené se šampionátem. Informovala o tom dnes agentura EFE.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Autobus s argentinskými fotbalisty utopený v moři fanouškůVideo: sntv

 
Článek

"Je to blázinec a ještě dlouho bude...myslím, že to bude trvat několik měsíců. Už tak jsme měli dost objednávek, v průměru padesát konzultací denně, teď jich máme přes tři sta. Prostě nestíháme," popsal Maximiliano Carreras z tetovacího studia Orbe z centra Rosaria. Podle něj je největší zájem o obrázek Messiho, jak líbá pohár mistrů světa. Vytetovat ale chtějí Argentinci také trenéra Lionela Scaloniho, brankáře Emiliana Martíneze či Ángela Di Maríu, který se rovněž narodil v Rosariu.

Někteří mají jednodušší požadavky, jako například symbolické datum či jméno Messi. "Máme i žádosti o zvěčnění hlášky: Co koukáš, blbče!," řekl Carreras s odkazem na větu, kterou pronesl Messi po vyhroceném čtvrtfinále s Nizozemskem a kterou argentinský kapitán adresoval útočníkovi soupeře Woutovi Weghorstovi za jeho několikeré ataky na hřišti. Tento Messiho výrok využilo už například i argentinské vinařství, které ho natisklo na etiketu svých vín.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy v Buenos Aires se zvrhly do výtržnostíVideo: sntv

"Je to jeho první tetování, objednávali jsme se už před měsícem a půl a původně chtěl kočku. Ale s naším vítězstvím na šampionátu změnil názor," řekla EFE Luciana Diezová, která do salonu přišla se synem Jerónimem. Ten brzy oslaví 18. narozeniny a právě si nechal na nohu vytetovat Messiho, jak líbá pohár šampionů. I Messi má ostatně zálibu v tetování, na těle jich má několik.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

Podobný tetovací boom zažívá i další salon v Rosariu. "Máme až čtyřnásobně větší objednávky na obrázky Messiho, Dibu Martíneze či poháru a dalších věcí spojených se šampionátem v Kataru," citovala EFE majitele salonu Slave Tattoo. Podle něj je ale stále zájem i o vytetování legendárního Diega Maradony, který předloni zemřel a který Argentinu dovedl k mistrovskému titulu v roce 1986.

Reklama