Hlavní obsah

Trenér Queiroz na lavičce fotbalové reprezentace Egypta skončil

Po neúspěšném boji egyptské fotbalové reprezentace o postup na mistrovství světa skončil na lavičce bývalý trenér Realu Madrid Carlos Queiroz. Vedení svazu informovalo o ukončení kontraktu s portugalským koučem na twitteru.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Po neúspěšném boji egyptské fotbalové reprezentace o postup na mistrovství světa skončil na lavičce bývalý trenér Realu Madrid Carlos Queiroz.

Článek

Devětašedesátiletý Queiroz vedl Egypt od loňského září. "Faraoni" se pod jeho vedením dostali v únoru do finále afrického šampionátu, kde po bezbrankové remíze prohráli na penalty se Senegalem. Se stejným soupeřem vypadli o měsíc později v rozhodující fázi o postup na světový šampionát v Kataru. Po domácím vítězství 1:0 prohráli stejným rozdílem v odvetě a poté znovu neuspěli v pokutových kopech.

Pri rozhodujícím rozstřelu oslňovali senegalští fanoušci na stadionu v Diamniadiu laserem hlavní hvězdu hostů Muhammada Salaha a další egyptské fotbalisty. Ti si také stěžovali, že na ně příznivci útočili před zápasem kameny a lahvemi. Navíc je prý rasisticky uráželi. Egypťané podali oficiální stížnost mezinárodní federaci FIFA.

Queiroz vedl před Egyptem reprezentaci Kolumbie, u které skončil v roce 2020. Předtím koučoval výběry Portugalska, Spojených arabských emirátů, JAR a Íránu, s kterým během osmiletého angažmá dvakrát postoupil na světový šampionát. Kromě Realu vedl i Sporting Lisabon a byl asistentem Alexe Fergusona v Manchesteru United.

Reklama

Související témata:
Queiroz