Hlavní obsah

Uruguayci cítili po vyřazení křivdu, sudí je podle nich několikrát poškodili

Uruguayští fotbalisté cítili po posledním utkání skupinové fáze mistrovství světa proti Ghaně křivdu. Podle nich měl německý sudí Daniel Siebert odpískat v jejich prospěch alespoň jeden pokutový kop, rozhodčí je navíc poškodili již v duelu s Portugalskem. Jihoameričané navzdory vítězství 2:0 obsadili vinou menšího počtu vstřelených branek třetí místo ve skupině H za Jižní Koreou a do osmifinále neprošli.

Foto: John Sibley, Reuters

Rozzuření Uruguayci José María Giménez a Edinson Cavani spílají rozhodčímu Danielu Siebertovi.

Článek

Ghana mohla jít proti Uruguayi do vedení, kapitán Andrew Ayew ale neproměnil penaltu. V 26. a 32. tak rozhodl dvěma trefami záložník Giorgian de Arrascaeta. Stav 2:0 čtvrtfinalistům z minulého šampionátu v Rusku dlouho stačil na postup, Jižní Korea ale dokonala v nastavení obrat a porazila 2:1 vítěze skupiny Portugalsko.

"Do nějaké 80. minuty jsme postupovali. I pak jsme měli šance navýšit skóre, ale už se nám to nepodařilo," zkonstatoval na tiskové konferenci uruguayský kouč Diego Alonso.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Ghana - UruguayVideo: Česká televize

Jeho svěřenci nasbírali ve třech utkáních čtyři body se skóre 2:2, Jižní Korea měla při stejném bodovém zisku skóre 4:4. Alonso tak připomněl spornou situaci ze závěru zápasu s Portugalskem, kdy Bruno Fernandes v nastavení zvýšil na konečných 2:0.

"FIFA nám po zápase oznámila, že penalta byla nařízena chybně. Tady vidíte, co způsobila," neskrýval rozčarování kouč, jenž loni po 15 letech nahradil na uruguayské lavičce legendárního Óscara Tabáreze. "Tým udělal maximum, místo postupu ale zůstává jen pachuť," dodal Alonso.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Luís Suárez (vlevo) v souboji s Mohammedem Salisuem z Ghany.

Uruguayci čelili na turnaji dvěma penaltám a nezahrávali žádnou, ačkoliv se proti Ghaně dvakrát pokutového kopu dožadovali. Po střetu Daniela Amarteye s Darwinem Núňezem dokonce přivolal videorozhodčí sudího Sieberta k překontrolování situace, německý rozhodčí ale svůj původní verdikt nezměnil. Po souboji Edinsona Cavaniho s bránícím Aliduem Seiduem v závěru utkání videorozhodčí do hry nevstoupil.

"FIFA stojí vždy proti Uruguayi," poznamenal kapitán Luis Suárez. "Cítíme obrovský smutek a zklamání. Dali jsme do toho všechno, skoro tomu ani nemůžu uvěřit," litoval pětatřicetiletý bývalý kanonýr Liverpoolu, Barcelony nebo Atlética Madrid.

Suárez je jedním z pamětníků šampionátu v roce 2010, na němž obsadili Uruguayci čtvrté místo. I pro zbývající členy silné generace byl turnaj v Kataru pravděpodobně posledním mistrovstvím světa v kariéře. Vedle Suáreze byli před 12 lety v Jihoafrické republice také brankář Fernando Muslera, obránci Diego Godín a Mártin Cáceres a další útočník Cavani.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články