Hlavní obsah

V australské nominaci na MS překvapivě chybí defenzivní opora Sainsbury

V australské nominaci na fotbalové mistrovství světa v Kataru překvapivě chybí dlouholetá defenzivní opora Trent Sainsbury. Trenér Graham Arnold dnes oznámil kompletní soupisku 26 hráčů, mezi nimiž je 17 nováčků na světovém šampionátu.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Tým Austrálie před přátelským utkáním s Novým Zélandem.

Článek

Kapitánem týmu bude gólman Kodaně Matthew Ryan, kterého čeká třetí MS. V kádru nechybí ani jeho náhradník Andrew Redmayne, jenž v interkontinentálním play off proti Peru přišel na hřiště z lavičky na penaltový rozstřel a vychytal "Socceroos" pátou účast na elitním turnaji za sebou.

Třicetiletý Sainsbury odehrál za národní tým 61 utkání a od roku 2014 patřil nepřetržitě do základní sestavy. Před touto sezonou přestoupil do katarského celku Al Vakra a Arnold jeho absenci vysvětlil nedostatečným herním vytížením. Katarská liga se nehraje od poloviny září.

Ve výběru naopak nechybí osmnáctiletý útočník Garang Kuol, jenž odehrál v australské nejvyšší soutěži zatím jen deset utkání a vstřelil čtyři branky. V dospělém fotbale ještě ani jednou nenastoupil od začátku zápasu. Od příštího roku se stane novou posilou Newcastlu.

"V nominaci jsme udělali i riskantní rozhodnutí, ale o tom to je. V minulosti se nám to několikrát vyplatilo," podotkl Arnold. Jeho svěřenci MS zahájí 22. listopadu proti obhájcům zlata z Francie. Ve skupině D dále narazí na Dánsko a Tunisko.

Nominace Austrálie na MS:
Brankáři: Matthew Ryan (FC Kodaň/Dán.), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC).
Obránci: Harry Souttar (Stoke/Angl.), Milos Degenek (Columbus/USA), Bailey Wright (Sunderland/Angl.), Thomas Deng (Niigata/Jap.), Fran Karacic (Brescia/It.), Aziz Behich (Dundee United/Skot.), Kye Rowles, Nathaniel Atkinson (oba Hearts/Skot.), Joel King (Odense/Dán.).
Záložníci: Aaron Mooy (Celtic/Skot.), Jackson Irvine (St. Pauli/Něm.), Ajdin Hrustic (Verona/It.), Cameron Devlin (Hearts/Skot.), Riley McGree (Middlesbrough/Ang.), Keanu Baccus (St. Mirren/Skot.).
Útočníci: Mitchell Duke (Okajama/Jap.), Jason Cummings, Garang Kuol (oba Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cádiz/Šp.), Jamie Maclaren, Mathew Leckie (oba Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian/Skot.).

Reklama