Hlavní obsah

V nominaci Ekvádoru schází navzdory rozhodnutí CAS obránce Castillo

V konečné nominaci fotbalistů Ekvádoru na mistrovství světa v Kataru schází obránce Byron Castillo, ačkoli Sportovní arbitrážní soud (CAS) minulý týden zamítl protesty týkající se jeho neoprávněné reprezentace. Argentinský trenér Ekvádorců Gustavo Alfaro, který nominaci oznámil jako poslední z 32 koučů, jej nakonec nepovolal. Mezi 26 hráčů se naopak vešel útočník Kevin Rodríguez, jenž působí ve druhé ekvádorské lize.

Foto: Jose Jacome, Reuters

Fotbalista Ekvádoru Byron Castillo (vpravo) během přípravného utkání s Argentinou.

Článek

O Castillovi, který v kvalifikaci odehrál osm zápasů, představitelé Chile tvrdí, že se narodil v Kolumbii a Ekvádor reprezentoval neoprávněně. FIFA protesty Chile zamítla, její rozhodnutí potvrdil i CAS. Za použití dokumentu obsahujícího falešné informace nicméně budou Ekvádoru na začátku příštího kvalifikačního cyklu MS odečteny tři body, navíc zaplatí pokutu 100.000 švýcarských franků.

Ekvádor se ve skupině A utká s domácím Katarem, s nímž v neděli odehraje zahajovací zápas celého turnaje, Senegalem a Nizozemskem.

Jako první přijel na fotbalový šampionát do Kataru tým USAVideo: Reuters

Konečná nominace Ekvádoru na MS:
Brankáři: Moisés Ramírez (Independiente), Alexander Domínguez (LDU Quito), Hernán Galíndez (Aucas).
Obránci: Piero Hincapié (Leverkusen/Něm.), Robert Arboleda (Sao Paulo/Braz.), Pervis Estupiňán (Brighton/Angl.), Angelo Preciado (Genk/Belg.), Jackson Porozo (Troyes/Fr.), Xavier Arreaga (Seattle/USA), Félix Torres (Santos Laguna/Mex.), William Pacho (Royal Antverpy/Belg.), Diego Palacios.
Záložníci: José Cifuentes, Jhegson Méndez (všichni FC Los Angeles/USA), Carlos Gruezo (Augsburg/Něm.), Moisés Caicedo, Jeremy Sarmiento (oba Brighton/Angl.), Alan Franco (Talleres/Arg.), Ángel Mena (León/Mex.), Ayrton Preciado (Santos Laguna/Mex.), Gonzalo Plata (Valladolid/Šp.), Romario Ibarra (Pachuca/Mex.).
Útočníci: Djorkaeff Reasco (Newell’s Old Boys/Arg.), Énner Valencia (Fenerbahce/Tur.), Kevin Rodríguez (Imbabura), Michael Estrada (Cruz Azul/Mex.).

Reklama