Hlavní obsah

Vyhrajeme, Maradona bude pyšný! Fanfestival v Dauhá otevřel brány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město duchů je pryč, Dauhá zažilo v sobotu večer divoký mejdan ve Fanfestivalu. Na jeho slavnostní zahájení mířily od nedaleké stanice metra Corniche masy lidí. Následně v dlouhých frontách čekali na otevření areálu pro více než 40 tisíc fanoušků. Jenže brány se otevřely o 45 minut později oproti původnímu času, což se mnohým nelíbilo. V 35stupňovém horku ani nebylo divu...

Foto: Robert Neumann

Argentinští fanoušci během slavnostního otevření Fanfestivalu v Dauhá.

Článek
Fotogalerie

Dauhá (od našeho zvláštního zpravodaje) - „Není to ideální. Počítal jsem, že si koupím vodu v areálu. Teď už tady stojím na místě hodinu a nic. Mělo být už otevřeno," zlobil se jeden z fanoušků, který měl přes ramena mexickou vlajku. Někteří ale raději těžce vystáté místo ve frontě opustili a vyrazili kamsi pro vodu.

V devatenáct hodin, kdy startoval slavnostní program, bylo už příjemně, od zálivu West Bay foukal příjemný vítr. Desetitisíce návštěvníků se bavily, hloučky fanoušků se překřikovaly a hecovaly.

Foto: Robert Neumann

Argentinští fanoušci během slavnostního otevření Fanfestivalu v Dauhá.

Nejhlučnější a nejpočetnější byli Argentinci. Dvacetičlenná skupina přilákala spoustu televizních štábů a fotografů. Křepčila s velkým transparentem, na němž se skvěla podobizna argentinského fotbalového boha Diega Maradony. „Titul bude náš, jsme nejlepší. Diego bude pyšný," křičeli fanoušci jeden přes druhého.

Po hodinové hudební produkci na podiu, s úchvatným pozadím mrakodrapů, nasvícených vlajkami účastníků MS, se nad Dauhá rozburácel několikaminutový ohňostroj. Město duchů, které katarská metropole ještě v sobotu dopoledne připomínala, bylo rázem pryč. „Mistrovství bude nezapomenutelné," zvěstoval mladík s katarskou vlajkou. Jestli bude i pro domácí fotbalisty, naznačí už nedělní večer. Na stadionu Al Bajt se Katar v zahajovacím duelu šampionátu postaví Ekvádoru.

Reklama