Hlavní obsah

Myslíte, že cílem byly čtyři tituly? Opravdu ne, řekl Guardiola po vyřazení. Haalanda šetřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani Manchester City není nepřekonatelný. Soubor trenéra Pepa Guardioly ve středu večer vypadl po porážce 0:1 v Newcastlu ve třetím kole z fotbalového anglického Ligového poháru. „Myslíte si, že naším cílem bylo vyhrát čtyři tituly? Opravdu ne,“ prohodil Guardiola, když dostal otázku, zda je zklamaný, že tohoto počinu už v probíhající sezoně nemůže dosáhnout.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola během zápasu v Newcastlu.

Článek

Ani v té minulé City tuhle soutěž neopanovali, ovšem ovládli Premier League, Ligu mistrů i slavnější anglický pohár FA Cup. Proto padl dotaz, zda mocný klub z Manchesteru netoužil tento výkon ještě překonat.

„Soutěžili jsme opravdu dobře a jsme více než spokojení s tím, že jsem vyhráli treble. Naše očekávání jsou vysoká, ale zase ne až tak, abychom nebyli spokojení,“ odvětil po uznávaný stratég po vyřazení.

Emoce v utkání pracovaly, sám viděl v průběhu druhého poločasu žlutou kartu. „Nevím, kolikrát faulovali oni a kolikrát my, ani nevím, kolik bylo žlutých karet. Ale emoce někdy prostě přijdou. Mám respekt k rozhodčím a jejich práci. Dostal jsem zaslouženou žlutou kartu,“ přiznal Guardiola.

V sestavě City se neobjevil střelec Erling Haaland, celé utkání proseděl na lavičce. Nenastoupil ani v závěru, kdy se Guardiolova družina hnala za vyrovnáním. „Myslel jsem na to, že on nebo Kyle Walker odehráli mnoho minut a že nás čeká spousta zápasů. Možná tam mohl jít na posledních deset až patnáct minut, ale rozhodl jsem se ho nenasadit,“ vysvětlil španělský kouč svůj krok.

City začali sezonu porážkou na penalty v anglickém Superpoháru s Arsenalem, jinak jen vítězili. Sevillu zdolali v evropském Superpoháru na penalty, v Premier League si připsali šest výher, v prvním utkání základní skupiny Ligy mistrů si poradili s Crvenou zvezdou Bělehrad. Už v sobotu hrají v lize na Wolverhamptonu, ve středu pak Ligu mistrů v Lipsku.

Reklama