Hlavní obsah

Udělají Saúdové ze Salaha nejdražšího hráče? Astronomická nabídka zamotala šéfům Liverpoolu hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfové fotbalového Liverpoolu musejí mít pořádně zamotanou hlavu. Na stole jim přistála nabídka saúdskoarabského al-Ittihádu. Ten za egyptského fotbalistu Muhamada Salaha podle listu The Sun nabídl i s bonusy 215 milionů liber (asi 6 miliard korun). Zástupci klubů by měli o transferu jednat v Londýně.

Foto: Scott Heppell, Reuters
Článek

Už na konci minulého týdne byl o Salaha zájem. Al-Ittihád se plácl přes kapsu a nabídl čtyři miliardy korun. A teď podle dostupných zdrojů sumu ještě pořádně navýšil. SunSport tvrdí, že také Salah by se v případě dohody mohl těšit na gáži ve výši neuvěřitelných 2,45 milionu liber týdně za odchod z Anfieldu.

Součástí dohody by prý byly i další pohádkové bonusy. Lákadlem by byly po dobu smlouvy procenta z prodeje jeho dresů, bonusy za vyhrané zápasy i odměny za práci ambasadora pro nejméně tři velké saúdské společnosti. Každá z nich by prý Salahovi zaplatila po šesti milionech liber.

Vypadá to tak, že Saúdové jsou odhodláni získat svou vysněnou posilu za každou cenu. A jak nabízená suma narůstá, vedení klubu z Anfieldu už není tak jednotné v názoru, že je Salah neprodejný. Jen manažer Klopp si stále stojí za svým a nechce o svůj ofenzivní klenot přijít. Anglická média rovněž uvádějí, že pokud k prodeji Salaha nedojde nyní, další nabídky se dají čekat v zimě.

Salah nastoupil v této sezoně do všech dosavadních zápasů Liverpoolu v Premier League. Vstřelil dvě branky a na dva další góly přihrál. Od příchodu do týmu Reds odehrál 309 utkání.

Reklama

Související témata:
  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.