Hlavní obsah

Nikl si na tiskovku přinesl pivo: Jako kdyby to nahoře někdo řídil. Budějovice po oslavách čeká disciplinárka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra 5:1 nad Jabloncem, remíza 1:1 v Brně a vítězství 3:1 nad Pardubicemi. Povedený závěr základní části posunul České Budějovice do nadstavbové skupiny o umístění. Dynamo má měsíc před koncem sezony klid, nerváky v nejhorší šestce se ho týkat nebudou. „Jsme šťastní, že jsme to zvládli a zachránili se,“ vydechl trenér Marek Nikl po posunu na bezpečné 10. místo. Ještě před prvním semifinále středové skupiny s Libercem čeká Dynamo klíčové zasedání disciplinárky, která se ve čtvrtek vrátí k brutálnímu zákroku budějovické ochranky proti fanouškovi Jablonce.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Marek Nikl (vlevo) s kolegou Tomášem Zápotočným dovedl České Budějovice k výhře 3:1 nad Pardubicemi a postupu do nadstavbové skupiny o umístění.

Článek

Pětatřicet bodů. Na téhle kvótě se po dohrání základní části seřadily tři týmy: České Budějovice, Jablonec a Baník. Dynamo bylo dlouho namočené v poslední šestce, ovšem nakonec z ní vyskočilo díky minitabulce, s Jabloncem i Baníkem má lepší vzájemné zápasy. „Jsem optimista a celou dobu jsem věřil, že by se to mohlo povést. Už minule v Brně jsme byli jasně lepší a měli jsme vyhrát. Důležité bylo i to, že jsme před týdnem porazili Jablonec o čtyři góly, abychom s ním měli lepší bilanci. Jako kdyby to nahoře někdo řídil," usmál se kouč Nikl, jenž s parťákem Tomášem Zápotočným v zimě vystřídal odvolaného Jozefa Webera.

Nikl na pozápasovou tiskovku dorazil netypicky s pivním půllitrem. „To víte, musel jsem trochu zchladit hlasivky," rozverně líčil. „Na oslavu ale ještě asi dojde, bude zasloužená."

Dynamu celé odpoledne nahrával výsledek z paralelně hraného zápasu Bohemians s Jabloncem (4:1), seveřané v Ďolíčku už po 20 minutách prohrávali o dva góly. Pak Budějovicím stačilo už „jen" vítězství nad Pardubicemi.

Na konci první půle se trefil hrdina středeční remízové bitvy v Brně (1:1) Marcel Čermák a v 54. minutě vystřelil černobílému týmu klid Patrik Čavoš, tleskalo se mu za nádhernou ránu do růžku. Po dalším zásahu Čermáka už na jihu nikdo nepochyboval, gól pardubického Robina Hranáče z 89. minuty nic neřešil.

„Vývoj zápasu Bohemky s Jabloncem jsem nesledoval, ani o poločase jsem se po tom nepídil. Občas jsem něco zaslechl, ale nesoustředil jsem se na to. Až ke konci jsem na lavici zjistil, že Bohemka vede 4:1," vyprávěl Nikl, jenž v Bohemians odehrál 101 prvoligových partií. „Hlavní bylo zvládnout náš zápas. A Bohemka? Na ni je spoleh, budeme tam muset poslat nějaké budvary do kabiny," smál se.

„Před zápasem s Jabloncem jsme si řekli něco hezkého i špatného, udělali jsme z kabiny rodinu a šli jsme za postupem do prostřední skupiny. Záchranářské zápasy nejsou moc o fotbale, bývá to spíš boj. V prostřední skupině to pro nás bude lepší, Dynamo do ligy jednoznačně patří," vykládal Čavoš.

„Pardubice chtějí hrát fotbal a dlouho jsme s nimi měli problémy. Nemohli jsme se do toho dostat, ale udělali jsme pár změn a nakonec jsme to zaslouženě zvládli. Bylo krásné se na kluky dívat," chválil Nikl. „Jsem přesvědčený, že budeme mít motivaci i ve skupině o umístění. Chceme v ní být první, už nebudeme pod tlakem sestupu. Můžeme být ještě lepší. Pokud udržíme tohle nastavení a to, co teď v kabině funguje, myslím, že bychom potrápili i týmy z první šestky."

Budějovice mají za sebou pohnutý týden, neřešil se jen konec základní části. Fotbalový národ pobouřilo video ze sociálních sítí ze zápasu s Jabloncem zobrazující surový zákrok ochranky proti hostujícímu fanouškovi s vláčením po zemi a kopáním.

Poslední dubnový den byl na Střeleckém ostrově na první pohled klidnější. V pardubickém sektoru se sešlo jen pár fanoušků, kteří by šli spočítat na prstech. Znovu u toho byli pořadatelé z agentury PS Patrol: žluté vesty už neměli obléknout dva muži, s nimiž firma po incidentu skončila. „Rány od ochranky do zákroku rozhodně nepatřily, bylo to přes čáru," řekl v úterním rozhovoru pro Sport.cz Petr Schwarz, jednatel PS Patrol.

Mimochodem, podle zápisu o utkání byl hlavním pořadatelem opět Roman Havlíček, jenž před týdnem drsný zákrok ochranky podle jabloneckého svědectví na pozápasové schůzce v kabině delegáta okomentoval takhle: „Dostali ještě málo." Havlíček figuruje na seznamu hostů čtvrtečního zasedání ligové disciplinárky, která s Dynamem zahájila řízení pro porušení povinností pořadatele. Řešit se bude i Jablonec kvůli nesportovnímu chování fanoušků. Incident prověřuje též policie.

Reklama

  1 : 0 Slavia - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články