Hlavní obsah

Nová jednadvacítka má šéfa pro první zápas. Kapitánem bude týmový pokladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čeká ho sváteční odpoledne. Až si Václav Sejk před čtvrtečním testovacím zápasem české jednadvacítky se Slovenskem (18.00, Uherské Hradiště) oblékne dres, na rukávu si narovná kapitánskou pásku. „Dvojnásobná pocta,“ vyznal se sparťanský útočník. Trvalé řešení to ale ještě být nemusí, nový tým Lvíčat zatím stálého kapitána pro blížící se kvalifikaci na EURO nemá.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Útočník Václav Sejk povede českou jednadvacítku jako kapitán do čtvrtečního přáteláku se Slovenskem.

Článek

V předchozí jednadvacítce, která postoupila na letošní EURO v Gruzii, to bylo dané. Celé dva roky byl kapitánem Filip Kaloč. A když nehrál, týmu šéfoval další záložník Jan Žambůrek.

Na středeční tiskovku před prvním zápasem nového cyklu coby kapitán přišel Václav Sejk. „První pocta je už samotná nominace do nároďáku. A páska je dvojnásobná čest,“ líčil nadaný mládenec, jenž stihl už 18 zápasů v minulém cyklu jednadvacítky a s šesti góly byl nejlepším českým střelcem.

Jako týmový pokladník se teď dostal do choulostivé situace: za čtvrteční start s kapitánskou páskou bude muset sám sobě zaplatit do kasy. „Zeptám se kluků, jakou taxu si mám naúčtovat,“ vykládal pobaveně.

Z nového týmu má zatím nadějný pocit. „Tréninky měly kvalitu a na rozdíl od začátku minulé kvalifikace většina kluků pravidelně hraje ligu. Taky tu máme pár krajánků, třeba Ambriho z Německa a Kaboše ze Slovenska,“ zmínil záložníka Lukáše Ambrose (béčko Freiburgu) a útočníka Christopha Kabonga (Podbrezová).

Sejk byl u toho, když předloni šla jednadvacítka rovnou do kvalifikace, kvůli covidovým omezením nestihla ani jeden přípravný duel. „Podle toho první zápas vypadal. Se Slovinskem to bylo hodně vyrovnané a zlomili jsme to až na konci po standardce. Je dobře, že teď máme ještě přátelák se Slovenskem, může nám hodně ukázat. Zjistíme, v čem jsme silní, a na čem ještě budeme muset před cestou na Island zapracovat,“ poznamenal Sejk.

Bude kapitánem i v úterním prologu evropské kvalifikace na ostrově sopek a gejzírů? „To se ještě uvidí,“ odpověděl jednohlasně s týmovým mluvčím Martinem Gregorem. Nabízela by se i další prověřená jména z předchozího cyklu: třeba stoper Martin Vitík či záložník Adam Karabec, jenž ovšem marodí a zatím s týmem není. Oba si kromě letošního mistrovství Evropy zahráli i na předloňském šampionátu ve Slovinsku.

Reklama

Související témata: