Hlavní obsah

Novák má už teď přesah, říká olomoucký kouč Jílek. S navrátilcem počítá na stopera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Jablonci ještě kvůli pozdější registraci nenastoupil, comeback do české ligy po více jak osmi letech by si měl obránce Filip Novák odškrtnout v olomouckém dresu až v nedělním šlágru 15. kola se Slavií. „Filip má přesah už nyní,“ říká trenér Sigmy Václav Jílek.

Foto: Profimedia.cz

Filip Novák je novou posilou Olomouce.

Článek

Kdyby Hanáci Novákovu registraci v pátek stihli o pár hodin dříve, 28násobný český reprezentant by nastoupil už na severu Čech, kde hosté remizovali 1:1.

„Sice byl předpoklad, že se administrativní záležitosti stihnou dotáhnout, nemohli jsme si však dovolit riskovat, když jsme neměli stoprocentní jistotu, že to bude hotové před tréninkem. Dotáhlo se to až ve večerních hodinách. Proto jsme se jasně rozhodli, že do zápasu ještě půjdeme bez Filipa a případně ho využijeme v jeho průběhu. Jinak je hráč nachystaný,“ vysvětlil Jílek.

Bývalý hráč Jablonce, Midtjyllandu, Trabzonsporu, Fenerbahce a naposledy Al Džazíry se Sigmou trénoval již od léta, pořád však věřil, že ještě klapne angažmá v cizině. V posledních dvou týdnech mu již trpělivost došla a do konce sezony se upsal Jílkovu souboru.

„Filda s námi už tři měsíce trénuje. Chtěli jsme, aby to podepsal, ale pořád čekal. Teď jsme rádi, že už podepsal. Těším se na něj, jak bude hrát,“ pověděl nejlepší střelec Olomouce Lukáš Juliš.

„Filip už má přesah nyní, protože v kabině na mužstvo působí velmi dobře. Má zkušenosti, předává informace. Kolikrát jsme se spolu bavili o zápasech, analyzovali je. Často přišel se zajímavými postřehy. Uvažuje o tom, co by v daných situacích dělal, a naopak se ptal mě, jak je naopak vnímám já jako trenér a co po hráčích chci. Je dobrou posilou i do kabiny,“ přiznává Jílek.

Na hřišti s 33letým zadákem počítá zejména na stopera. „Buď do trojice, kde by podle mě měl asi vůbec nejlepší pozici na hřišti, ale určitě pro něj nebude případně problém hrát stopera ani ve čtyřčlenné defenzivě. Levonohý stoper nám do rozehrávky chyběl, navíc zvýší konkurenci,“ pochvaluje si Jílek Novákův přínos, o němž je přesvědčený.

„Sice od ledna nehrál ostrý zápas, ale vždy tvrdím, že takhle zkušení hráči se s tím na hřišti vyrovnávají mnohem lépe,“ říká olomoucký kouč. „Kondičně jsem v pohodě, jen mi chybí zápasová praxe, ale cítím se dobře, což je důležitý,“ přiznává rodák z Přerova. Naposledy v české lize Filip Novák nastoupil v srpnu 2015 v Jihlavě, obnovenou premiéru by měl zažít v neděli se Slavií.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.