Hlavní obsah

Odměnou za postupový gól byly kondiční chuťovky. Boleslav má formu, ale přehráli jsme ji, těšilo Horského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec našel pohárového specialistu. Útočníkovi Filipu Horskému stačilo na hřišti pouhých sedm minut, aby v nastaveném čase rozhodl o postupu Slovanu do čtvrtfinále domácího poháru přes Mladou Boleslav. 20letý ofenzivní univerzál už v minulém kole MOL Cupu vstřelil vítězný gól na hřišti Kladna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Horský z Liberce, autor jediného gólu utkání s Boleslaví.

Článek

Běžela již první minuta tříminutového nastavení a zápas spěl za stavu 0:0 do prodloužení, když se Horský podíval zpátky ke své bráně na Filipa Prebsla, s nímž se velmi dobře zná z mládežnických kategorií ve Slavii, ze které oba na severu hostují.

„Čekal jsem na ofsajdové linii, koukli jsme na sebe, Filip Prebsl mě hezky našel křížem za obranu. Možná tam nějaká návaznost z mládí byla… A na mně už bylo si jen dobře zpracovat balon a uklidit ho do sítě,“ popsal jednoduše vypadající akci po dlouhém nákopu za obranu. „Vypadlo to na ofsajdovou situaci, ale ofsajd v žádném případě nebyl. Nechali jsme tam volného hráče, naše hloupá a triviální chyba,“ zhodnotil klíčovou akci boleslavský kouč Marek Kulič.

„První dotek jsem si chtěl dát lepší, víc k bráně, abych to mohl jen uklidit po zemi okolo gólmana, ale trochu mi míč uskočil do strany. Pak jsem se jen snažil soustředit, kde je brána, a trefit ji,“ přiznal Horský, který se na hřiště dostal až v 84. minutě.

„Chtěli jsme, abychom chodili za obranu, protože ta se nám zdála už přeci jen statičtější, byli unavení. Jak Karafiát, tak Fulnek hráli v neděli, takže jsme chtěli hrát za ně. Proto šel na hřiště i Čidi (Okoh), který je rychlý, a Filip Horský. Byl tam náběh, přišla i výborná přihrávka a i výborné řešení při zakončení,“ poodhalil liberecký kouč Luboš Kozel taktický plán. „Filip Horský gól dát umí. Když hrál za béčko, vstřelil tři, a trefoval se i v přátelských utkáních. Z hlediska sebevědomí mu tenhle gól určitě pomůže,“ dodal Kozel.

Přestože Horský již podruhé za sebou v domácím poháru na samém konci odvrátil vítězným gólem prodloužení a stal se modrobílým hrdinou, po zápase dostal od kondičního trenéra Pavla Čvančary s ostatními náhradníky pořádně zabrat. „Čvanči si pro nás připravil chuťovky, nic lehkého to nebylo. Ale museli jsme to odmakat, abychom měli stejné zatížení jako všichni, co hráli,“ usmál se Horský, který před rokem a půl ze Slavie hostoval právě v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Horský z Liberce, autor rozhodujícího gólu.

„Teď má Boleslav formu. V posledních dvou zápasech dala přes deset gólů, takže do ofenzivy kvalitu mají. Ale do defenzivy jsou slabší, protože taky dost gólů dostali. Mají teď docela kvalitní kádr, daří se jim, ale my jsme je přehráli,“ připomněl Horský poslední dva duely Středočechů, v nichž nejprve v památném duelu smetli devíti góly Zlín a pak jako první v této sezoně srazili 3:1 Spartu. „Proti Liberci jsme si však bohužel nějakou kloudnou gólovou šanci nevypracovali,“ uznal Kulič, jenž u Nisy proti poslednímu utkání s úřadujícími mistry postavil jen čtyři hráče. „Důvodem bylo volno plus zdravotní stav,“ uzavřel Kulič.

Reklama