Hlavní obsah

Odvážný plán. Klokani si pro evropskou odvetu přejí zaplněnou Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvojutkání druhého předkola Konferenční ligy nečeká Bohemians nic jednoduchého. A nejen z toho důvodu, že proti nim, evropským zelenáčům, stojí pohárovými boji ostřílené (a favorizované) Bodö/Glimt. Domácí odvetu navíc budou muset z důvodu nevyhovujících podmínek v kultovním Ďolíčku absolvovat na Letné, tedy v azylu, poskytnutém pražskou Spartou. Klokani ale ani tak neskládají zbraně. „Třeba z Norska přivezeme takový výsledek, že dokážeme zaplnit Letnou. To by byl sen,“ nebojácně prohlásil na předsezónní tiskové konferenci trenér Jaroslav Veselý.

Foto: bohemians.cz

Stadion Bohemians 1905

Článek

Ke kolizi mezi Ďolíčkem a regulemi málem došlo i v předchozím ročníku MOL Cupu. Kdyby totiž Bohemians postoupili do finále, k čemuž jim chybělo v semifinále proti Slavii doslova pár sekund, měli by právě oni duel o trofej hostit. „Ale i kdyby se nám to podařilo, svaz by nás tu ani nenechal hrát. Víme, že stadion je na hraně i v první lize, takže čekat, že nám to schválí do Evropy, bylo spíše jen zbožné přání," uvědomuje si Veselý. „Spíše než věc klubu je tohle věc majitele stadionu," dodal. „Je před námi cíl, který se jmenuje rekonstrukce. Magistrátu jsem již předložil návrh, nyní čekáme na reakci. Věřím, že se to povede," osvětlil současný stav předseda představenstva Dariusz Jakubowicz.

„I kdybychom splnili všechny parametry, šli bychom do toho s kapacitou nějakých 2600 míst. Myslím, že to by se vůči vedení nakonec obrátilo negativně," pokračoval Jakubowicz. „Spartě hlavně děkuji za vstřícnost, že nám umožnila utkání odehrát. My bez rekonstrukce v současnosti nemáme šanci, je to pro nás naprosto klíčová otázka," dodal.

Klokany každopádně čeká 27. července na severu Evropy velký den, neboť se do pohárové Evropy vrací po 36 let dlouhé pauze. Domácí odveta na stadionu Sparty je pak na programu 3. srpna. „Letnou nevidím jako handicap. Cílem je, abychom ukázali vzájemné propojení společně s fanoušky zabojovali o postup," pravil 45letý kouč, přestože jeho mužstvo půjde do souboje s vedoucím celkem norské ligy v roli outsidera.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

K tomu, aby se zelenobílí naladili na soupeře s evropskými parametry, posloužilo soustředění ve slovinské Ptuji. Bohemians během něj sehráli tři přípravné duely s účastníky předkol Konferenční ligy (Zalaegerszeg, Osijek, Partizan Bělehrad), přičemž dvakrát zvítězili (1:0, 2:0) a jen Osijeku těsně podlehli 2:3. „Vyšlo to nad očekávání. Vysoce hodnotím hlavně kvalitu soupeřů, s nimiž jsme se potkali. Udělali jsme si představu, o čem budou zápasy s týmy ze širší evropské špičky," těší Veselého.

Ještě před tím, než Bohemians odcestují za polární kruh ve snaze vybojovat příznivý výsledek do odvety, je ale čeká sobotní ligový prolog na hřišti Pardubic. I proto nejen trenérský štáb v posledních dnech koncentroval své síly pouze na domácí soutěž. „Tento týden přemýšlíme jen nad Pardubicemi. Nebylo by zdravé se upínat pouze na jeden středobod. V tak nabitém programu by nás tenhle přístup mohl ztrestat. Ale coby realizační tým máme Bodö již samozřejmě nakoukané, i když jeho poslední dva zápasy jsem zatím neviděl," uzavřel Veselý.

  2 : 0 Slavia - Plzeň 2 : 0 77. min Živě
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.