Hlavní obsah

Aspirant na gól roku? Argentinec zaskočil brankáře trefou ze 70 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci v Argentině si vychutnali parádní fotbalový moment. Stěžejním článkem byl mladý záložník Mateo Coronel, který finální trefou rozhodl o výhře Atlética Tucumán nad Barracas Centralem 4:0. Nebyl to ale ledajaký gól. Argentinec totiž využil špatného postavení brankáře a zaskočil ho střelou ze 70 metrů. Míč skončil až v síti a talentovaný záložník dost možná bude aspirovat na gól roku.

Foto: La Radio Ramallo

Argentinec Mateo Coronel v dresu Atlética Tucumán.

Článek

Barracas Central, který se nachází až na 22. pozici argentinské nejvyšší soutěže, se v závěru zápasu proti vedoucímu Atléticu Tucumanu pokoušel při nepříznivém výsledku 0:3 o čestný zásah. Standardní situace však kosmetické snížení výsledku nenabídla, místo toho byla k vidění výstavní trefa, která rozhodně bude kandidovat mezi ty nejpohlednější letošní sezony.

Domácí brankář Carlos Lampe nejprve padající míč vyrazil, poté obrana zablokovala další střelecký pokus. Hrací předmět se odrazil na kopačku argentinského záložníka Matea Coronela, který se rozhodl nic nevymýšlet a ze 70 metrů zkoušel překvapit vyběhnuvšího brankáře Maximiliana Gagliarda. A to se povedlo dokonale.

Troufalý kop, který dopadl na zem až těsně před brankovou čárou, udělal pomyslnou tečku za vítězstvím Atlética Tucumán 4:0. Třiadvacetiletý Coronel, jenž je u vedoucího celku tabulky na hostování, navíc zaznamenal premiérovou trefu v novém působišti. Na hřiště přitom nastoupil až v 80. minutě.

„Šílený gól. Mateo Coronel by měl kandidovat na Puskásovu cenu pro nejhezčí branku," komentoval branku uživatel Twitteru. Fanouškům to navíc připomnělo branku legendárního David Beckhama, který v roce 1996 zaskočil střelou z poloviny hřiště brankáře Wimbledonu.„Něco podobného jako předvedl David Beckham," má radost místní novinář.

Reklama

Související témata: