Hlavní obsah

To byla rychlost! Mbappé se zapsal do historie. Neskutečná lehkost, šílí fanoušci

Demolice. Tak by se dal nazvat nedělní utkání francouzské Ligue 1 mezi Paris Saint-Germain a Lille, které skončilo drtivým vítězstvím pařížského celku 7:1. Výrazný podíl na tříbodovém zisku měl i talentovaný Kylian Mbappé, který vstřelil nejrychlejší gól v historii francouzské nejvyšší soutěže. Stačilo mu k tomu pouhých 8 vteřin!

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Kylian Mbappé se raduje ze vstřelené branky proti Lille.

Článek

Fanoušci se znovu bavili. Šlágr třetího kola francouzské nejvyšší soutěže nabídl hned osm branek. O sedm z nich se přitom postaralo PSG, které zdemolovalo desátý tým loňské sezony výsledkem 7:1. Není překvapením, že debakl měl na svědomí ofenzivní trojlístek ve složení Kylian Mbappé, Lionel Messi a Neymar, který měl prsty ve všech gólech.

Zatímco brazilský šikula Neymar si připsal dva góly a tři asistence, naopak Argentinec Messi byl o něco pozadu a v zápase se blýskl jednou brankou a jednou asistencí. V počtu vstřelených branek na tom byl nejlépe francouzský klenot Mbappé, který zaznamenal čistý hattrick. První branku dokonce vstřelil hned po 8 vteřinách hry, což znamenalo nejrychlejší trefu v historii francouzské Ligue 1.

Rozehrávka ze středového kruhu vypadala velice jednoduše. Neymar rozehrál na středopolaře Verratiho, který mu ihned vrátil a následovala příhra na kopačku Messiho, jehož technický lob se snesl za soupeřovu obranu. A tam již číhal francouzský klenot Mbappé. Proti jeho šanci sice zkoušel vyběhnout domácí brankář Jardim, brilantně zvládnuté přehození ale zapadlo přesně za záda sedmadvacetiletého Brazilce.

„Udivuje mě, jak Messi přihrál Mbappému s takovou lehkostí," komentoval fanoušek na sociálních sítích. „Vypadá to, že ať už měl Mbappé jakékoliv problémy, tak je nechal za sebou," navázal na něj další.

Mbappému stačilo pouhých 8 vteřin! Díky tomuto počinu se navíc v tabulce nejrychleji vstřelených branek v historii všech soutěžích zařadil na 43. místo. Stejný čas potřeboval před 30 lety i jiný hráč Ligue 1, Francouz Michel Rio, který řádil během duelu Caenu s Cannes.

Reklama