Hlavní obsah

Bayern - Kuang-čou 3:0Bayern si zahraje finále MS klubů. Čínský klub na překvapení neměl

Agadiru

Překvapení se nekonalo, poslední vítěz fotbalové Ligy mistrů Bayern Mnichov si bez větších problémů vybojoval účast ve finále mistrovství světa klubů a má tak šanci bojovat o další trofej. Bavorský velkoklub v úvodním semifinále v marockém Agadiru porazil čínské Kuang-čou Evergrande jasně 3:0, navíc čtyřikrát trefil brankovou konstrukci.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Fotbalista Bayernu Mnichov Franck Ribery (uprostřed) oslavuje se svými spoluhráči gól proti Kuang-čou Evergrande na MS klubů.

Článek

Svěřenci Josepa Guardioly se v sobotním finále utkají s lepším ze středeční dvojice Raja Casablanca - Atlético Mineiro.

Obhájce triumfu v Champions League a soupeř Plzně ze základní skupiny měl od začátku převahu. Výběr italského trenéra Marcella Lippiho v úvodní půlhodině zachránila tyč při pokusu Thiaga a břevno po dělovce Kroose.

Zlom přišel před přestávkou

Bayern zlomil odpor Kuang-čou pět minut před pauzou, když se po závaru prosadil křížnou střelou Ribéry. Za čtyři minuty nehlídaný Mandžukič zvýšil hlavou po Thiagově centru.

Německý favorit vstoupil výborně do druhého poločasu a po dvou minutách přidal třetí branku povedenou ranou Götze. Mnichované nadále dominovali a břevno se otřáslo po pokusech Ribéryho a Götzeho.

Bayern bude v sobotu v Marrákeši usilovat o letošní pátou trofej. V roce 2013 už vyhrál Ligu mistrů, bundesligu, domácí pohár a evropský Superpohár v Praze, neuspěl pouze v souboji o německý Superpohár s Dortmundem.

Semifinále fotbalového mistrovství světa klubů v Agadiru (Maroko):
Bayern Mnichov - Kuang-čou Evergrande 3:0 (2:0)
Branky: 40. Ribéry, 44. Mandžukič, 47. Götze. Rozhodčí: Gassama (Gambie).

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.