Hlavní obsah

Brankář Salcburku Stejskal dostal šest gólů, Ligu mistrů mládeže vyhrála Benfica

Mladí fotbalisté Salcburku s českým brankářem Adamem Stejskalem utrpěli ve finále Ligy mistrů hráčů do 19 let debakl 0:6 od Benfiky. Slavný lisabonský klub tak vítězstvím v Youth League ukončil 60 let dlouhé čekání na triumf v soutěžích UEFA.

Foto: Twitter@lnstantFoot

Gólová radost mladých fotbalistů Benfiky Lisabon.

Článek

Bývalý brankář Zbrojovky Brno Stejskal v sídle unie v Nyonu inkasoval už po 90 sekundách, kdy ho překonal Martim Neto. Hvězdou utkání byl Henrique Araújo, autor hattricku, který zkompletoval z penalty minutu před koncem. Nyní devatenáctiletý Stejskal odešel do vyhlášené mládežnické akademie v Salcburku v roce 2018. Loni v klubu podepsal tříletou smlouvu a chytá druhou ligu za Liefering.

Benfica nevyhrála evropskou trofej od roku 1962, kdy obhájila vítězství v Poháru mistrů, dnešní Lize mistrů. Po tomto triumfu se s klubem ve zlém rozešel úspěšný trenér Béla Guttmann, jenž chtěl zvýšit plat. Po odmítnutí klubových šéfů údajně vyslovil kletbu, že Benfica nevyhraje evropský pohár dalších sto let.

Až do dneška byli Orli skutečně neúspěšní: prohráli pět finále Poháru mistrů, jedno finále Poháru UEFA, dvě finále Evropské ligy a od jejího založení v roce 2013 také tři finále Youth League.

Finále fotbalové UEFA Youth League pro hráče do 19 let v Nyonu (Švýcarsko):
Benfica Lisabon - Salcburk 6:0 (2:0)

Reklama

Související témata: