Hlavní obsah

Brutální zranění mladíka zasáhlo i hvězdy. Podporu vyjádřili Šilhavý, Trpišovský i Pešán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zranění, z kterého mrazí. Talentovaný hokejista a fotbalista v jedné osobě, Josef Váňa mladší, skončil se zlomenou holenní a lýtkovou kostí po fotbalovém utkání v nižší soutěži na operačním stole. Mladíka, který hokej hraje za kladenské Rytíře a fotbal za SK Rakovník, sestřelil vybíhající gólman a teď jej čeká dlouhá pauza. Zpráva o vážném zranění se rozletěla rychle do světa a mladíkovi vyjádřili podporu reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, kouč Slavie Jindřich Trpišovský, hráči národního týmu či třeba bývalý trenér hokejového nároďáku Filip Pešán. Všichni věří, že se dá syn známého rozhodčího dohromady a bude pokračovat v kariéře.

Foto: Archiv Josefa Váni staršího

Talentovaný hokejista a fotbalista Josef Váňa mladší skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Lékaři mu operovali zlomenou nohu.

Článek

Zápas I. A třídy mezi Chlumcem a Rakovníkem zůstal po situaci z 86. minuty nedohrán. Pro mladíka přijela sanitka, zraněný fotbalista se zlomenou lýtkovou a holenní kostí přes nemocnici v Hořovicích doputoval do ÚVN v Praze, kde byl operován. „Chci moc poděkovat za všechno panu doktorovi Černému," uvedl pro Sport.cz Váňa starší.

Sám na utkání nebyl, informace vstřebával na dálku, o to hůř však vše prožíval. „Držte mu, prosím, palce. Je po operaci, má zlomenou holenní a lýtkovou kost v jedné třetině. Vše sešroubované k titanové tyčce. Teď hlavně záleží na něm, jak se jeho tělo se vším vypořádá a jestli vše sroste, jak má. Je mi z toho strašně smutno. Jeho život je sport a hlavně hokej, fotbal byl jen doplňkový," tvrdil zdrcený Josef Váňa starší.

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý i manažer Tomáš Pešír podpořili fotbalového maroda Josefa Váňu mladšího.Video: Archiv Josefa Váni staršího

Syna se pochopitelně snaží povzbudit v každé chvíli. „Je mladý, věřím, že všechno zvládne. Jako příklad může mít snowboardistku Samkovou (Adamczykovou). Měla zlomené kotníky, bylo to vážné, ale dala se dohromady a vyhrála mistrovství světa," konstatoval otec zraněného mladíka.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský vyjádřil vážně zraněnému mladíkovi podporu.Video: Archiv Josefa Váni staršího

Hráči se následně omluvil i faulující gólman David Pokorný. „Ahoj Pepo, stále na Tebe myslím a velmi mě mrzí, co se v sobotu na zápase stalo, že tě náš střet dostal až do nemocnice. Rád bych ti v rámci svých možností byl nápomocen, i když mě teď úplně nenapadá nic konkrétního, jak bych mohl, drž se," napsal brankář SMS zprávu faulovanému rivalovi.

Zprávy o zranění talentovaného hráče se ale začaly šířit po Česku i cizině. Třeba z Moldavska se marodovi v těžké chvíli ozval trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý a manažer reprezentace Tomáš Pešír. „Pepo, zdravíme tě z Moldávie. Víme, že jsi měl těžký úraz. Jsi po operaci, držíme ti palce, ať jsi rychle zpátky. Budeme makat i za tebe," vzkázal ve videu Pešír. A Šilhavý parťáka doplnil. „Zdravíme z Kišiněva. Věříme, že se z toho dostaneš a budeš brzy zpátky na hřišti, vůbec o tom nepochybuj," dodal Šilhavý.

Bývalý trenér hokejové reprezentace Filip Pešán poslal zraněnému Josefu Váňovi mladšímu vzkazVideo: Archiv Josefa Váni staršího

Podporu Váňovi mladšímu vyjádřil třeba i trenér ligového lídra z Edenu Jindřich Trpišovský. „Zdravím tě, Pepo, mrzí mě, co se ti stalo. Sportovcům se bohužel vážná zranění stávají, i u nás ve Slavii to potkalo spoustu lidí, Peter Olayinka i Mick van Buren měli podobný věci jako ty. Doufám, že zabojuješ a dáš se dohromady, abys byl brzy zpátky na hřišti. Ať to bude trávník, nebo kluziště. Přeju ti hodně zdraví a pevnou vůli, aby ses co nejdříve vrátil zpátky," uvedl ve videu Trpišovský.

Ozval se i bývalý trenér hokejové reprezentace Filip Pešán. „Nazdar, Pepíno, hlavu vzhůru. Jsi mladý kluk, ono se všechno vyléčí. Vím, že jsi v prdeli teď, já taky na tom úplně nejsem dobře. Ale oba zabojujeme. Ty se uzdravíš a budeš sportovat dál, všechno bude fajn. Jen to teď musíš vydržet, všechno bude fajn," vzkázal marodovi Pešán.

Hráči vyjádřily podporu i další hvězdy. Byli mezi nimi hráči fotbalového nároďáku, nebo bývalý útočník Petr Švancara.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín