Hlavní obsah

Byl by to blázinec, říká bývalý reprezentační trenér o chystaném přesunu Ronalda do Arábie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový génius Cristiano Ronaldo zastrčený v Saúdské Arábii a pobírající pohádkový plat (v přepočtu 4,9 miliardy ročně). Tohle není sci-fi představa, ale velmi reálný scénář, který dost možná po mistrovství světa nastane. O kapitána Portugalska, jenž je po ukončení smlouvy v Manchesteru United volným hráčem, stojí an-Nasr. „Neuvěřitelné,“ usměje se bývalý reprezentační trenér Karel Jarolím, který v minulosti v Saúdské Arábii vedl rok a půl celek Al Ahlí. „Byl by to blázinec,“ nastiňuje šestašedesátiletý odborník, co by se v zemi u Perského zálivu dělo, pokud by tam Ronaldo přišel.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Portugalec Cristiano Ronaldo zpracovává míč v utkání s Uruguayí.

Článek

Co říkáte na to, že Cristiano Ronaldo má podepsat v saúdskoarabském klubu an-Nasr smlouvu s ročním platem 173 milionů liber, tedy v přepočtu 4,9 miliardy korun?

Je to neuvěřitelné. Když slyším tu částku, bude to jistě první důvod, proč by tam šel. Druhou věcí je situace, kterou si vytvořil. Myslím především v Evropě. Hodně se mluvilo o tom, jak se choval vůči svému bývalému zaměstnavateli. Tady zřejmě našel východisko, jak z toho ven. V Arábii bude středem pozornosti, on zřejmě k životu potřebuje, aby byl vidět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úspěšná penalta Cristiana Ronalda v duelu s GhanouVideo: Česká televize

Ronaldo měl vždy ty nejvyšší ambice, chtěl překonávat rekordy. Myslíte, že se mu tahle hladovost vytrácí?

To určitě ne. Ale roky nezastavíte, jeho výkonnost má sestupnou tendence. Ambice by měl, ale možná si správně vyhodnotil, že už není tím Ronaldem, kterým býval. To je naprosto přirozená věc.

Domníváte se, že tahle sebereflexe mu v Manchesteru United chyběla?

Ano, určitě.

Co by ho v Saúdské Arábii čekalo po fotbalové stránce?

Velká očekávání, měl by o sobě dát vědět. Soupeři by si ho určitě dobře hlídali a záleželo by taky na tom, jak by se vedlo celému mužstvu. V Arábii můžou věci rychle nabrat jiné obrátky. Byl bych zvědavý, jak by se vše vyvíjelo. Pokud by se mu dařilo, bylo by vše v pořádku. Pokud ne, tlak by ještě vzrostl.

Byla by to pro něj lákavá destinace pro život?

Ten klub je v Rijádu, který není u moře, ale pro něj by nebyl problém zaletět si do Dubaje, kam je to kousek. Asi by bydlel v nějakém paláci, ale byl by kolem něj blázinec. Neměl by soukromí. Jakmile by vylezl ven, byl by to masakr, lidé by mu nedali pokoj. Myslím, že tolik fotek, co by tam udělal, neměl za celou kariéru.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín