Hlavní obsah

CEE Cup přilákal do Prahy opět brazilské Palmeiras a poprvé anglickou Aston Villu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně se bude hrát. Po tříleté covidové pauze se vrací nejvýznamnější mládežnický fotbalový turnaj v tuzemsku CEE Cup. Ve strahovském areálu Sparty, na Admiře v Kobylisích a ve finále tradičně ve vršovickém Ďolíčku se 22.-26. července představí šest špičkových týmů hráčů do 19 let.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Fotbalisté Sparty se snaží zastavit Gabriela Góese z Palmeiras.

Článek

Tradice je obnovena. „Jsme rádi, že můžeme uspořádat desátý ročník v plné kráse a děkujeme všem našim partnerům, kteří nás podpořili," říká ředitel turnaje Roberto De Blasio v tiskové zprávě.

Ve skupině A hraje Sparta s obhájcem trofeje Palmeiras z Brazílie a mexickým Tigres. Ve skupině B narazí Slavia na anglickou Aston Villu a ukrajinské Dynamo Kyjev. Ve skupinách se hraje od pátku do neděle vždy v 15 a 17 hodin, v úterý pak následují zápasy o konečné pořadí.

„Jsme šťastní, že se můžeme vrátit do Prahy po třech letech od posledního turnaje, který se nám podařilo vyhrát. Je to velká příležitost konfrontace s hráči škol jiných kontinentů, navíc s odlišnou životní kulturou. Technická úroveň na turnaji určitě zase vzroste," těší se Joao Paulo Sampaio, generální manažer mládeže SE Palmeiras.

Slavia - Everton, CEE Cup

„Je to jeden z největších turnajů této kategorie minimálně u nás, patří k nejlepším v Evropě a je skvělé, že se koná v našem hlavním městě. Klobouk dolů před pořadateli, že přivezou takové týmy a zajistí pro ně nejlepší kompletní infrastrukturu. Jsem moc rád, za všechny fanoušky a trenéry, že se to zase povedlo. Určitě zase uvidíme výborné hráče, kteří se v budoucnu prosadí," říká David Holoubek, trenér reprezentační devatenáctky, který v předcházejících letech vedl výběr Sparty.

V minulosti si na turnaji zahráli i Matěj Pulkrab, Tomáš Souček, Alex Král, Adam Hložek nebo naposledy třeba Adam Karabec.

Turnaj má komplet perfektní zázemí. Řídí ho nadějní mezinárodní rozhodčí z Německa, Nizozemska, Polska a Maďarska. Zápasy budou přenášeny živě na videostreamu. Hraje se s míčem adidas Al-Rihla, připraveným pro podzimní mistrovství světa v Kataru. Finálový program na stadionu Bohemians 1905 obsáhne řadu atraktivních soutěží s Tomášem Junem, bývalým elitním střelcem Sparty.

Program CEE Cupu 2022
Skupina A - Strahov
22. 7. 15:00 Sparta – Tigres
23. 7. 15:00 Palmeiras – Tigres
24. 7. 15:00 Sparta – Palmeiras
Skupina B - Strahov
22. 7. 17:30 Slavia – Aston Villa
23. 7. 17:30 Dynamo Kyjev – Aston Villa
24. 7. 17:30 Slavia – Dynamo Kyjev
O umístění
26. 7. 9:30 Admira: o 5. místo
26. 7. 11:15 Admira: o 3. místo
26. 7. 18:00 Bohemians 1905: finále

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín