Hlavní obsah

Češi jedou obhajovat titul do Košic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košická Steel Arena už dvakrát hostila hokejové mistrovství světa, letos bude ale od 4. června na týden patřit malému fotbalu. Zlaté medaile z posledního kontinentálního šampionátu v Kyjevě tam přijede obhajovat česká reprezentace.

Foto: Archiv reprezentace v malém fotbalu

Česká reprezentace v malém fotbalu bude v Košicích obhajovat zlaté medaile z ME.

Článek

Mužstvo je na posledním soustředění v Českém Dubu, odkud se přesune rovnou do na Slovensko do dějiště turnaje, kde se základní skupině E utká postupně s Francií (4. června ve 21.30 h), Moldavskem (5. června v 17.00 h) a Srbskem (6. června v 15.45 h)

Všechny zápasy národního týmu vysílá Česká televize. Do osmifinále postoupí první dva celky z každé ze šesti základních skupin a čtyři nejlepší celky ze třetích míst. „Máme k soupeřům respekt, nebude to s postupem vůbec jednoduché," mínil trenér Stanislav Bejda.

Složení základních skupin ME 2022
A: Slovensko, Itálie, Belgie, Polsko
B: Rumunsko, Španělsko, Albánie, Ázerbájdžán
C: Černá Hora, Bulharsko, Rakousko, Gruzie
D: Maďarsko, Ukrajina, Turecko, Portugalsko
E: Česko, Srbsko, Moldavsko, Francie
F: Kazachstán, Anglie, Izrael, Řecko

„Srby potkáváme ve skupině snad už potřetí, dovedou být na hřišti dost nepříjemní. Jsou to hodně urostlé, silové typy. Francouze jsme sice porazili 7:0 na mistrovství světa v Tunisku před pěti lety, ale to se k nám přiklonilo velké štěstí. Nejsou vůbec špatní, podcenit nesmíme ani Moldavce," přiblížil brněnský zadák Patrik Levčík, mistr světa i Evropy v malém fotbale.

Česká nominace
Ondřej Bíro (Most), Dominik Kunicky – Patrik Levčík, David Presl, Bohumír Doubravský, Tomáš Pospiš, David Macko (všichni Brno), Stanislav Mařík, František Hakl, Tomáš Jelínek, Jiří Sodoma, Miroslav Verner (všichni Staropramen Praha), Ondřej Paděra (Blanensko), Ondřej Moučka (Baník Ostrava), Jan Rosůlek (Pardubice)

Mezi patnáctkou nominovaných reprezentantů je sedm obhájců evropského titulu v čele s brankářem Bírem. „Vsadili jsme na zkušenost, protože ostrá akce je kolikrát o psychické odolnosti, na to jsme brali ohled. Taky jsme se řídili posty, abychom měli zastupitelnost, nemůžeme vzít deset útočníků a jednoho obránce," sdělil Bejda.

Český triumf na světovém šampionátu malého fotbalu v roce 2017 nezůstal bez povšimnutí a reprezentace dokonce vyhrála prestižní anketu Sportovec roku mezi kolektivy. O rok později zdolali Češi ve finále ME na ukrajinské půdě Rumunsko 4:1 a po dvou bronzových medailích a dvou stříbrných se konečně dočkali vytouženého titulu. K jeho obhajobě dochází s dvouletým odkladem kvůli pandemii teprve nyní.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín