Hlavní obsah

Česko - Francie 1:1Češi vstoupili do ME v malém fotbale smolně. O výhru přišli v nastavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká reprezentace v malém fotbale vstoupila do evropského šampionátu na Slovensku remízou s Francií 1:1. Český tým vedl ve svém premiérovém vystoupení v Košicích po hlavičce Jindřicha Novotného, soupeř však v nastavení vyrovnal na konečných 1:1.

Článek

Češi vedli v opatrné bitvě po přesné hlavičce Jindřicha Novotného z divizního Meteoru. „Moc jsem si zápas užil, je to obrovská čest dát gól za Českou republiku na takovém turnaji," radoval se střelec.

Konec utkání se pomalu blížil a zdálo se, že se svěřenci kouče Bejdáka budou radovat z těsné výhry. Jenže kvůli zranění českého gólmana Bíra, který musel střídat, sudí nastavil dvě minuty a právě v tomto čase Francie po parádní individuální akci srovnala na konečných 1:1. „Přijímáme ji těžce, chtěli jsme vyhrát, bohužel se nám to nepovedlo. Bod bereme, ale tři by byly samozřejmě lepší," hlesl Novotný.

V neděli se česká reprezentace, která je obhájcem titulu, utká s Moldavskem (17:00) a program základní skupiny E zakonční v pondělí od 15:45 proti Srbsku. Sobotní duel Moldavska se Srbskem skončil rovněž nerozhodně 1:1.

„Moldavsko jsme viděli, hodně by na něj měla platit naše aktivita a hra s brankářem, samozřejmě musíme proměňovat šance," dodal směrem k nedělnímu duelu Novotný.

ME v malém fotbale (Slovensko)
Česká republika – Francie 1:1 (0:0)
Branky: 41. Novotný – 50.+1. Schiaib. ŽK: Hakl, Pospiš, Mařík – Trabelsi.
Česká republika: Bíro (Kunický) – Macko, Jelínek, Presl, Doubravský, Pospiš – Hakl, Verner, Paděra, Mařík (C), Sodoma – Rosůlek, Novotný, Levčík.
Francie: Brunet (Asselineau) – Kistohurry, Hasani, Arezki, Trabelsi, Landi – Schiaib, Arthaud, Le, Bouvet, Delhaye – Ca.
Moldavsko - Srbsko 1:1

Reklama