Hlavní obsah

Česko - Kolumbie 5:0Další vítězství! Mladíci tentokrát nadělili bůra

Praha

I ve svém druhém zápase na mistrovství světa hráčů do 21 let v malém fotbale si čeští hráči zastříleli. Po čtvrteční výhře 7:1 nad Japonskem porazili v pražské hale na Jedenáctce Kolumbii 5:0 a zajistili si prvenství ve skupině B a tím i postup do čtvrtfinále, ve kterém vyzvou Maďarsko. Skupinu uzavřou večerním duelem proti Švýcarsku. Zápas živě vysílá od 21 hodin ČT sport.

Foto: Petr Hrnčíř

Václav Šlégr vykopává kolumbijskou střelu.

Článek
Fotogalerie

V Praze se koná vůbec první světový šampionát v této věkové kategorii a český tým zatím bezezbytku naplňuje roli největšího favorita. Ve dvou zápasech nastřílel dohromady 12 branek a suverénně vyhrál skupinu B. A to ho ještě třetí duel čeká.

„Tím, že jsme vyhráli nad Kolumbií, z nás spadl stres. Ale určitě to není tak, že se na to proti Švýcarům vykašleme. To ne. Chceme vyhrát i proti nim," ujišťuje dvougólový střelec proti Jihoameričanům Daniel Kasal, který je se třemi brankami nejlepším střelcem týmu na turnaji.

Za Kolumbii nastoupil Andres Mauricio Rodriguez, který má jednu ruku od lokte amputovanou. "My jsme se na něj připravovali a musím přiznat, že je výborný. I když má takový handicap, tak si skvěle kryje míč. Ani není přes něj vidět. Opravdu klobouk dolů," pravil uznale Kasal na adresu jednadvacetiletého Jihoameričana.

Mistrovství světa hráčů do 21 let v malém fotbale:
Česko – Kolumbie 5:0 (12. a 48. Kasal, 8. Haspra, 25. Širůček, 46. Jelínek)

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.