Hlavní obsah

Dinamo prodalo před duelem se Spartou v EL obránce Šutala, odvolán byl i trenér!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalové Dinamo Záhřeb hlásí po neúspěchu v kvalifikaci o Ligu mistrů a před bojem s pražskou Spartou o Evropskou ligu velké změny. Ve čtvrtek už nebude mít k dispozici klíčového obránce Josipa Šutala, jenž zamířil do Ajaxu. V pondělí byl také odvolán trenér Igor Biščan, lavičku nově povede Sergej Jakirovič.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Dinama Záhřeb budou proti Spartě bojovat o Evropskou ligu

Článek

Vyhazov 45letého kouče přišel po výpadku s AEK Atény v předkole Ligy mistrů, Dinamu se navíc nedaří ani v domácí soutěži. Za čtyři kola získalo pouhé čtyři body. „Biščanovi tímto děkujeme za dosažené výsledky a přejeme hodně štěstí a úspěchů do budoucna,“ píše se v tiskové zprávě.

Biščan převzal záhřebský celek 6. dubna, získal titul a nedávno také Superpohár. Celkem Dinamo vedl v 17 zápasech s bilancí 10 výher, pěti remíz a dvou porážek. Místo něj přichází o rok starší Sergej Jakirovič, který od listopadu 2022 vedl prvoligovou Rijeku.

Proti Spartě nenastoupí ani třiadvacetiletý chorvatský reprezentant přestoupil Josip Šutalo, jenž přestoupil do Ajaxu Amsterodam. Nizozemský klub za novou posilu zaplatil 20,5 milionu eur (asi 492,4 milionu korun), odstupné se s bonusy může vyšplhat na 23,5 milionu.

Šutalo prošel mládežnickou akademií Dinama a v týmu úřadujících chorvatských šampionů měl platnou smlouvu do roku 2028. Za klub odehrál 89 zápasů, v nichž dal sedm gólů, a stal se klíčovým hráčem defenzivy.

Na odchodu je podle chorvatských médií i brankářská jednička Dominik Livakovič. Opora reprezentace, jenž na loňském MS v Kataru pomohla Chorvatům k bronzu, má namířeno do Fenerbahce Istanbul. Pro pražskou Spartu se jedná o relativně dobré zprávy, které zvyšují její naděje v play off Evropské ligy. První utkání se hraje ve čtvrtek v Záhřebu, odveta přesně za týden na Letné.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.