Hlavní obsah

Do sezony jen s cizinci. Najít české fotbalisty bylo v krátkém horizontu až nemožné, říká majitel klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriozita. Výhradně s hráči z ciziny vstoupil do sezony klub, který procházel v minulých měsících turbulentním obdobím. 1. SC Znojmo si v předkole MOL Cupu, tedy českého poháru poradil 2:0 se Starou Říší a s početným zástupem zahraničních jmen půjde i do začínající MSFL, třetí nejvyšší domácí soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Znojmo před časem hrálo v první lize. Útočník Václav Vašíček na archivním snímku při utkání na Spartě.

Článek

V současném znojemském týmu jsou hráči z Portugalska, Brazílie, Francie, Nizozemska a dalších zemí. Počet hráčů z Evropské unie v klubu není v českém fotbale omezený. Dalších smí být maximálně pět.

„Ač bychom velmi rádi měli v klubu české hráče a stále jim nabízíme možnost uplatnění v našem týmu, najít je bylo v krátkém časovém horizontu náročné až nemožné. Stále však na změnách v kádru pracujeme," uvedl pro Znojemský deník před pohárovým zápasem majitel klubu Youssef Abdellaoui.

Podnikatel s kanadským pasem znojemský klub koupil loni v listopadu od Jiřího Tunky. Tým se pak zachránil v MSFL, ale řešil spoustu nezvyklých situací. Během června odešli trenéři, ale i čeští hráči. V klubu panoval podle vyjádření Abdellaouie chaos.

„Obrazně řečeno o 1.SC Znojmo bych mohl vydat knihu o tom, kolik je potřeba nalít vody do pouště, aby se zazelenala," postěžoval si Abdellaoui v předsezónním rozhovoru pro regionální médium na to, že musel řešit spoustu problémů, které podle něj mají kořeny v předešlé éře.

V té nové chce vytvořit projekt, jehož cílem je perspektivně vyšší soutěž. V jihomoravském městě se přitom před časem hrála i první liga (2013/14).

Také na pozicích trenérů jsou výhradně cizinci, ovšem už mezi nimi není Rui Capela, který vedl tým k záchraně. S klubem zůstává v kontaktu, ale nikoli jako kouč.

Jako hlavní trenér působí Luis Silva, Ridi Dauti jako asistent trenéra a Miguel Paiva jako trenér brankářů.

„Výkon týmu v přípravných zápasech nás utvrzuje v přesvědčení, že jsme na dobré cestě," usoudil majitel v rozhovoru pro Znojemský deník.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.