Hlavní obsah

Exliberecký Bosančič bude hrát v Baku: O bundeslize už nesním, konec kariéry se blíží

PRAHA/BAKU

Exotická angažmá v Asii mu zašmodrchala kariéru, Miloš Bosančič se ji snažil v minulé sezóně napravit v Liberci a před jejím startem snil ještě i o bundeslize. Nyní 30letý záložník odešel do ázerbájdžánského FK Keshla. S vítězem národního poháru z Baku podepsal roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miloš Bosančič odešel z Liberce do Baku

Článek

„O bundeslize už nesním," přiznává dnes technický záložník, který byl kdysi brán za obrovský talent srbského fotbalu. Na mistrovství Evropy do 19 let patřil spolu s Mesutem Özilem k nejlepším hráčům. „Očekávání jsem nenaplnil ani z poloviny," připustil už vloni v létě.

„Beru to tak, jak to je. Budu se teď snažit poctivě odmakat zbytek kariéry, jejíž konec se pomalu blíží," říká dnes Bosančič, který po zisku mistrovského titulu v Liberci v roce 2012 zkusil angažmá v Koreji, Thajsku a Číně a na sever Čech se vrátil před rokem a půl, aby ještě povadlou kariéru restartoval.

Když mu však letos na konci června skončila U Nisy smlouva, zakotvil v Baku v nejvyšší ázerbájdžánské lize. V Liberci s ním po nepovedeném jaru původně příliš nepočítali, vše však změnil příchod nového kouče Zsolta Hornyáka. Ten o služby zkušeného záložníka stál.

„V kontaktu s novým trenérem jsem byl, možnost pokračovat ve Slovanu byla, ale nakonec jsme se společně s rodinou rozhodli pro Baku," vysvětluje rodák ze srbské Rumy.

„Chtěl jsem novou zkušenost. Čekal jsem Turecko, ale přišla nabídka z Baku. Mám hodně známých, kteří tam hráli a o Ázerbájdžánu mluvili jen pozitivně. Finančně šlo také o zajímavou nabídku," dodává Bosančič, který se letos stane podruhé otcem. „Už mi není dvacet let a vím, že konec kariéry se blíží. Myslím, že mi bude ázerbájdžánská liga sedět. Navíc jde o klub, který bude hrát kvalifikaci Evropské ligy," doplňuje.

Klub dříve známý jako Inter Baku čeká v příštím týdnu jako vítěze ázerbájdžánského poháru první předkolo EL, ve kterém narazí na maltský Balzan. „Jaké máme šance? Dnes už není snadné porazit nikoho, s novým týmem teprve začínám trénovat, tak těžko odhadovat. Ale samozřejmě se na evropské poháry těším. Jde o zápasy, které přinášejí tlak, což mě baví," povídá.

V uplynulém ročníku za Severočechy odehrál 21 zápasů, vstřelil jeden gól a připsal si jednu asistenci. „Minulá sezóna začala dobře a můžu jen zopakovat, co říkají skoro všichni. Kdyby zůstal realizační tým, který byl ve Slovanu na podzim, skončili bychom druzí... A dál to nechci komentovat," nechce se už druhou půlkou soutěže Bosančič zaobírat.

K Nise by se však ještě jednou rád vrátil. „Jestli mě ještě někdy bude Slovan chtít, rád v Liberci ukončím kariéru. Ale teď chci makat tady a zůstat dva až tři roky," plánuje hráč ze Srbska.

Pochopitelně tak pozorně sledoval krajany na probíhajícím mistrovství světa v Rusku. Srbové však ve skupině E skončili až třetí za Brazílií a Švýcarskem. „Je to pro mě velké zklamání, čekal jsem větší kvalitu," uzavírá Bosančič.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice