Hlavní obsah

Finále Poháru osvoboditelů bude opět brazilskou záležitostí

Finále fotbalového Poháru osvoboditelů bude třetím rokem po sobě záležitostí brazilských klubů. Loňskou účast v boji o trofej si zopakuje Flamengo a jeho soupeřem bude Athletico Paranaense.

Foto: Bruna Prado, ČTK/AP

Fotbalisté Flamenga se radují z postupu do finále

Článek

Flamengo vyřadilo v semifinále argentinský tým Vélez Sarsfield po výsledcích 4:0 a 2:1 a bude usilovat o třetí triumf v jihoamerické obdobě Ligy mistrů. Tým z Ria de Janeiro vyhrál Pohár osvoboditelů v letech 1981 a 2019, v loňském finále nestačil na Palmeiras.

Obhájci trofeje z posledních dvou let Palmeiras tentokrát semifinálový dvojzápas nezvládli a po úvodní porážce 0:1 a remíze 2:2 v domácí odvetě se museli sklonit před Athletikem.

Klub z Curitiby pod vedením legendárního Luize Felipeho Scolariho postoupil do finále teprve podruhé v historii a bude usilovat o premiérové prvenství.Někdejší kouč brazilské reprezentace už pohár získal v letech 1995 s Gremiem Porto Alegre a 1999 s Palmeiras.

O vítězi Copy Libertadores se rozhodne 29. října v ekvádorském městě Guayaquil. Soutěž ovládne klub z Brazílie počtvrté za sebou a po 23. v historii. Víc titulů mají jen argentinské celky (25).

Reklama