Hlavní obsah

Soupeři se nám musí smát, zuří po debaklu Klopp. Blíží se jeho konec?

Liverpool po odchodu útočníka Sadia Maného dál tápe, naposledy utrpěl ve středu v rámci Ligy mistrů debakl 1:4 v Neapoli. Trenér Jürgen Klopp si po utkání sypal popel na hlavu, fanoušci na sociálních sítích dokonce volají po jeho konci. S trochou nadsázky by tomu nahrávala i pravidelnost, s jakou německý kouč střídá kluby.

Foto: ČTK/AP

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání Ligy mistrů na hřišti Neapole, které jeho tým prohrál 1:4.

Článek

V minulém ročníku byli v základní skupině stoprocentní a došli až do finále, kde nestačili na Real Madrid. Nový ročník Ligy mistrů ale fotbalisté Liverpoolu začali více než rozpačitě, vlastně stejně jako celou sezonu.

„Neapol odehrála opravdu dobrý zápas, my ne. Třetí a čtvrtý gól jsme jim naservírovali na talíři. Za tři dny hrajeme proti Wolves, kteří jestli viděli dnešní zápas, asi se nepřestanou smát. Musíme najít nové nastavení, abychom byli o víkendu mnohem lepší v podstatě ve všem," prohlásil Klopp po debaklu v Itálii.

„Pro všechny fanoušky na místě to je večer plný zklamání. Samozřejmě zvedám ruce, musím se za náš výkon omluvit. Nebyli jsme dostateční kompaktní, naopak soupeř hrál velmi dobře," dodal na pozápasoví tiskové konferenci.

Carragher cupuje obrannou taktiku

Zatímco Liverpool se aktuálně nachází v domácí soutěži až na sedmém místě, Neapol je druhá a v probíhající sezoně ještě neprohrála. Formu potvrdila i proti anglickému gigantovi.

„Skvělý výkon a vítězství, které jsme si plně zasloužili. Jsem spokojený s mentalitou kluků a kvalitou naší hry. Jsme však na začátku a cesta, která nás čeká, bude nadále vyžadovat maximální nasazení," chválil své svěřence trenér Luciano Spalletti.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu

Liverpool dostal v Itálii velmi laciné góly, několikrát nezafungovala ofsajdová past. „Nemůžou pokračovat v této taktice, zatímco intenzita týmu, zejména ve středu zálohy, neexistuje. Musí se přizpůsobit soupeři. Je to vidět celou sezonu," kritizoval na Twitteru Jamie Carragher, klubová legenda Reds.

Klopp po utkání přiznal, že pokud tým hraje vysoko a nevyvíjí tlak na hráče s míčem, jde do velkého rizika. „Právě to byl náš problém. Nikdy nebyli dostatečně blízko, abychom dostali soupeře do nesnází," uznal.

Napodobí Klopp Tuchela?

Někteří fanoušci pak spílají zejména Kloppovi a dokonce žádají jeho odchod. „Děkujeme za všechny úspěchy, které jsi pro nás udělal. Ale už je čas na změnu," zní jeden z komentářů na sociálních sítích. Další příznivci ironicky poznamenávají, že německý stratég chce zřejmě napodobit svého krajana Thomase Tuchela, jenž skončil ve středu na lavičce Chelsea. Osudnou se mu stala rovněž překvapivá prohra na úvod Ligy mistrů, pro změnu ale na hřišti Dinama Záhřeb.

Pokud bychom se podívaly do Kloppovy historie, jistá statistická paralela s možným odchodem opravdu existuje. Na lavičce Liverpoolu kroutí sedmý rok a přesně po této době se v roce 2015 stěhoval do Anglie z Borussie Dortmund. Předtím trénoval německou Mohuč a víte, jak dlouho? Ano, sedm let.

Útěchou pro fanoušky Liverpoolu může být snad jen fakt, že klubu se v Neapoli nedaři dlouhodobě. Navíc vzhledem ke startu sezony rozhodně není v žádné soutěži nic ztraceno.

Reklama