Hlavní obsah

Fotbalisté Mineira si po tříbrankovém obratu zajistili první titul po 50 letech

Fotbalisté Atlética Mineiro po tříbrankovém obratu vyhráli 3:2 na hřišti Bahii a v předstihu si zajistili druhý mistrovský titul. Dosud brazilskou ligu ovládli pouze v roce 1971.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Radující se fotbalisté Mineira.

Článek

Atlético ještě v 73. minutě prohrávalo 0:2, pak ale třemi góly v rozmezí 17 minut skóre otočilo. Nejprve snížil Hulk, obrat poté dvěma zásahy završil Keno a zajistil Mineiru v čele tabulky nedostižný náskok 11 bodů.

"Naposledy jsme vyhráli titul před padesáti lety a to je hodně dlouho. To se musí oslavit," citovala agentura Reuters Kena, který byl sice hrdinou večera, ale největší zásluhu na titulu má pětatřicetiletý veterán Hulk.

"Fantasticky zapadl do týmu a prožil kouzelnou sezonu," řekl trenér Cuca na adresu bývalého hráče Porta nebo Petrohradu, který je s osmnácti zásahy nejlepším střelcem soutěže.

Osmapadesátiletý kouč, jenž už v roce 2013 vyhrál s Atléticem Pohár osvoboditelů, jihoamerickou obdobu Ligy mistrů, nyní může s týmem zaútočit na double. V polovině prosince Mineiro čeká finále Brazilského poháru s Paranaense.

Reklama

Související témata: