Hlavní obsah

Fotbalisté Německa budou v kvalifikaci bez zraněného kouče Löwa

Fotbalisty Německa nepovede v červnových kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství Evropy hlavní trenér Joachim Löw. Devětapadesátiletý kouč utrpěl úraz při sportu, při němž si pohmoždil tepnu, a musí zůstat na ošetřování na klinice. Podle listu Bild Löwa před několika týdny zranila činka, jež mu spadla na hrudník.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Fotbalisty Německa nepovede v červnových kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství Evropy hlavní trenér Joachim Löw.

Článek

Národní tým tak bude mít v sobotu 8. června v Bělorusku a o tři dny později doma proti Estonsku na starosti Löwův asistent Marcus Sorg. "Už se cítím docela dobře, ale musím se v následujících čtyřech týdnech šetřit. Jsem v neustálém kontaktu se svým trenérským týmem a budeme i během obou zápasů pořád na telefonu," uvedl Löw v tiskovém prohlášení svazu.

Němečtí fotbalisté budou v kvalifikačním dvojzápase navazovat na úvodní výhru 3:2 nad Nizozemskem.

Löw vede národní tým jako hlavní trenér od roku 2006 a získal s ním titul na mistrovství světa v roce 2014. Po loňském propadáku na šampionátu v Rusku se řešilo jeho odvolání, ale bývalý asistent Jürgena Klinsmanna ve funkci zůstal.

Reklama

Související témata: