Hlavní obsah

Fotbalisté River Plate po sedmi letech získali argentinský titul

Fotbalisté River Plate v argentinské lize porazili 4:0 Racing Avellaneda a tři kola před koncem si zajistili mistrovský titul. Domácí soutěž ovládli po sedmi letech a celkově mají na kontě 36 triumfů.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Fotbalisté River Plate se radují z titulu

Článek

O výhře domácích před 70 tisícovkami diváků rozhodl dvěma góly Braian Romero, po jedné brance přidali Augustín Palavecino a a Julián Álvarez, který je se 17 zásahy nejlepším střelcem ligy.

River Plate, který měl v utkání drtivou převahu a soupeře přestřílel 28:5, má díky vítězství tři kola před koncem v čele tabulky nedostižný náskok dvanácti bodů před druhým celkem Defensa y Justicia.

Na lavičce River Plate se prvního titulu dočkal trenér Marcelo Gallardo a během sedmi a půl roku u týmu si připsal už dvanáctou trofej. S klubem třikrát vyhrál národní pohár, dvakrát Pohár osvoboditelů, dvakrát Argentinský superpohár, třikrát Jihoamerický superpohár a jednou Jihoamerický pohár.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.