Hlavní obsah

Slavia - St. Pölten 0:1Fotbalistky Slavie podlehly St. Pöltenu a v Lize mistryň i potřetí prohrály

Fotbalistky Slavie ve skupině Ligy mistryň prohrály i třetí utkání bez vstřelené branky. Pražanky v azylu v Mladé Boleslavi podlehly St. Pöltenu 0:1 gólem z nastaveného času. Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka se v příštím kole 8. prosince představí na hřišti svých dnešních rakouských soupeřek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankářka Olivie Lukášová ze Slavie Praha v duelu Ligy mistryň se St. Pöltenem

Článek

"Je to velké zklamání. Hráčky ze sebe vydaly všechno a odměna veškerá žádná," litoval na tiskové konferenci kouč Piták.

V boleslavské Lokotrans Areně, kde se hrálo kvůli rekonstrukci trávníku v Edenu, mohla ve 22. minutě otevřít skóre slávistka Szewieczková, ale trefila tyčku. O chvíli později zase pomohla branková konstrukce domácím po přetaženém centru Zverové.

Hráčky St. Pöltenu rozhodly zápas v první minutě nastavení díky přesné střele slovenské záložnice Mikolajové. "Věděly jsme, že má skvělou levačku, a za celý zápas jsme jí nedovolily jedinou šanci. Ale pak jsme prohráli souboj dvě na jednu a dali jí prostor. Trefila to parádně, ukázala svoji třídu," vyjádřil se uznale Piták.

Těsně před koncem ještě byla vyloučena hostující kapitánka Ederová po druhé žluté kartě, ale slávistky už odpovědět nestihly. Po porážkách 0:1 s AS Řím a 0:2 s Wolfsburgem ve skupině B znovu vyšly naprázdno.

Fotbalová Liga mistryň - 3. kolo:
Skupina B:
Slavia Praha - St. Pölten 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Mikolajová. ČK: 90.+4 Ederová (St. Pölten).
Sestava Slavie: Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Krejčiříková, Keeneová - Divišová, Szewieczková, Černá (72. Wafulaová) - Kožárová. Trenér: Piták.
AS Řím - Wolfsburg 1:1 (1:1)
1.Wolfsburg32107:17
2.AS Řím32106:47
3.St. Pölten31024:83
4.Slavia Praha30030:40

Reklama