Hlavní obsah

Fotbalové oslavy před EURO startují v Pardubicích

Praha

Na domácí zápasy svého týmu v nejvyšší fotbalové soutěži sice musejí cestovat do Prahy, jiné pocty se ale fanouškům z Pardubic dostane přímo v jejich městě. Souvisí s velkou slávou spojenou s fotbalovým EURO, který startuje před polovinou června. Na EURO nebude chybět ani česká reprezentace, kterou ve skupině čekají duely se Skotskem, Chorvatskem a Anglií. Ještě před výkopem se čeští fanoušci mohou naladit na EURO prostřednictvím Fotbalových slavností. Jejích první díl vypukne v sobotu odpoledne v Pardubicích.

Foto: archiv české reprezentace

Fanoušci v Pardubicích si mohou vyzkoušet na Fotbalových slavnostech před EURO třeba fotbalové šipky.

Článek

Postupně se bude slavit v Praze, Brně a Ostravě. I tam si sportovní nadšenci budou moct užít jednodenní akce, které v rámci aktuálně platných pravidel umožní užít si fanouškovskou atmosféru v čele s živým promítáním vybraných fotbalových zápasů. Vstup bude pro všechny pochopitelně zdarma. Každé akce se v jeden moment bude moct účastnit maximálně 500 fanoušků, kteří budou muset naplnit standardní opatření:

Na místě bude k dispozici zahrádka s nabídkou občerstvení, pódium s profesionálním moderátorem, soutěže o hodnotné a ceny a v oddělené sekci pak možnost individuálních sportovních aktivit, jejichž využívání bude samozřejmě také zdarma.

Co je podmínkou možnosti vstupu na Fotbalové slavnosti?
Účastníci akce se u vstupu musí prokázat potvrzením o absolvování negativního testu na Covid – 19 v posledních 72 hodinách (antigenní testování) popřípadě v posledních 7 dnech (PCR test)
Případně mohou ukázat certifikát o očkování proti nemoci Covid – 19: nejméně 3 týdny po první dávce
Předložit mohou lékařské potvrzení o prodělání uvedené nemoci v posledních 180 dnech.
V případě zájmu bude možné bezplatný antigenní test absolvovat přímo na místě v označeném zdravotnickém stanu
V areálu bude povinnost nosit respirátory (s výjimkou konzumace u stolu). Účastníkům, kteří si respirátor zapomenou, bude u vstupu zdarma poskytnut
U vchodu bude nutné se zaevidovat (30sekundová náročnost u přítomných hostesek s tablety)
Veškerá opatření se netýkají návštěvníků do 6 let

Na co všechno se fanoušci mohou těšit. Vyzkouší si vědomostní kvíz, střelbu na přesnost, fotbalové šipky. Mohou si nechat změřit rychlosti střelby, či si vyzkoušet fotbalovou arénu s unikátním zapojením LED panelů na vyzkoušení postřehu. K dispozici bude i fotbalová klec s možností nácviků sportovních dovedností

Pomyslným vrcholem každého odpoledne bude přímý televizní přenos vybraného fotbalového zápasu na velkoplošné obrazovce. Úvodní díl akce v Pardubicích nabídne letošní ligovou derniéru pardubických fotbalistů ve FORTUNA lize proti Jablonci. Následně v Praze a v Ostravě budou na programu poslední přípravné duely českého týmu proti Itálii a Albánii. V Brně bude možné sledovat posledního soupeře českých fotbalistů ve skupině – tzedy zápas Angličanů proti Rumunsku.

Místa konání a časový rámec akcí
1. Sobota 29. května, Pardubice od 14:00, areál Pardubického pivovaru Pernštejn
2. Pátek 4. června, Praha od 15:00, areál pivovaru Staropramen na Smíchově
3. Neděle 6. června, Brno od 14:00, Fotbalový stadion Srbská
4. Úterý 8. 6. Ostrava, od 15:00, Ostrava – městský stadion v Ostravě-Vítkovicích
Jednotlivá opatření se mohou upravovat, veškeré novinky a aktuality naleznou fanoušci na webových stránkách www.fotbal.cz.

Reklama

Související témata:
Slavnosti
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín