Hlavní obsah

Fotbalový podvodník roku? Osmadvacetiletý Ind se stal nejmladším střelcem ligy

Dillí

Indie zažila fotbalovou senzaci. Na scéně se objevil Gourav Mukhi, který při svém debutu už v šestnácti letech vstřelil svůj první gól v nejvyšší soutěži. Slova uznání si vyslechl i od Tima Cahilla, spoluhráče z týmu Jamshedpur FC.

Mukhiho první gól v indické lize

 
Článek

„Každý den se zlepšuje, je to ryzí talent. Jsem na něho opravdu pyšný," pronesl slavný Australan se zkušenostmi z Premier League na adresu spoluhráče, zatímco se během rozhovoru pro místní televizi drželi kolem ramen. O dva měsíce později Indická fotbalová federace uděluje Mukhimu trest za zfalšování data narození.

Indické naději je podle nových údajů osmadvacet. Místo slibně se rozvíjejícího talentu tak místní soutěž objevila hráče, který by ve svém věku měl spíše předávat zkušenosti mladším spoluhráčům.

Mukhi přitom vydržel svou roli hrát až do konce. Po zápase, v němž přepsal střelecké tabulky soutěže, vedl s indickou televizí rozhovor v dojemném duchu. „Věřil jsem, že se dnes trefím, a povedlo se to. Můj táta by na mě byl velmi hrdý." svěřil se reportérovi fotbalista s hustým knírkem.

Reklama

Související témata: