Hlavní obsah

Fotbalový veterán Miura bude dál pokračovat v kariéře

Zatímco italská fotbalová legenda Roberto Baggio je už přes 14 let v důchodu, stejně starý Japonec Kazujoši Miura se domluvil na nové smlouvě v japonském druholigovém celku Jokohama FC. Útočník, který na konci února oslaví 52. narozeniny, tak může dále vylepšit vlastní světový rekord coby nejstarší fotbalový profesionál.

Foto: Profimedia.cz

Brzy 52letý Japonec Kazujoši Miura se domluvil na nové smlouvě v japonském druholigovém celku Jokohama FC.

Článek

"Nechci promrhat jedinou minutu, jedinou vteřinu. Chci dávat do každodenních tréninků stále maximum," řekl Miura, který kariéru odstartoval v roce 1986. Tedy v roce, kdy se Alex Ferguson stal trenérem Manchesteru United, Diego Maradona vstřelil slavný gól "boží rukou" Anglii a nikdo ze současných českých reprezentantů ještě nebyl na světě.

Začínal v Brazílii. Zahrál si i za Janov, Záhřeb, Sydney a 89 zápasů a 55 gólů si připsal za japonskou reprezentaci. V roce 2012 si vyzkoušel i hrát za japonskou futsalovou reprezentaci. Za Jokohamu hraje už od roku 2005 a na kontě má za tento klub 270 zápasů a 26 branek.

Útočník s přezdívkou "Král Kazu" už v roce 2017 překonal rekord slavného anglického reprezentanta Stanleyho Matthewse a stal se nejstarším hráčem v historii profesionálních soutěží. Krátce na to se zapsal mezi střelce a stal se ve věku 50 let i nejstarším autorem gólu.

Reklama

Související témata: