Hlavní obsah

Hašek si zadělává na problémy. Od soustředění se nepřipojil k týmu, nahlásil psychické důvody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že ani angažmá v tureckém Erzurumsporu neskončí pro sedmadvacetiletého Martina Haška dvakrát slavně. Bývalý hráč pražské Sparty neodcestoval s druholigovým týmem na soustředění do Antalye a v následných dvou ligových duelech vůbec nefiguroval na soupisce. Zdá se, že odchod někdejšího nadějného hráče je nevyhnutelnou záležitostí.

Foto: Erzurumspor FK

Martin Hašek během tréninku v tureckém Erzurumsporu FK

Článek

Sparťanský odchovanec neprožívá zrovna povedené období. Po sporu s letenským klubem, se kterým neoprávněně vypověděl smlouvu, a po druhoinstančním řízení mu bylo nařízeno zaplatit kompenzaci ve výši téměř 2,3 milionů korun, jeho kariéra profesionálního fotbalového hráče začala uvadat. Nic na tom nezměnilo ani ne zrovna povedené angažmá v druholigovém německém Würzburgu.

A nyní to podle všeho vypadá na další změnu adresy. Štace v druholigovém tureckém Erzurumsporu, kam se Hašek uchýlil před loňskou sezonou, totiž dost možná skončí ještě v průběhu aktuálního ročníku. Sedmadvacetiletý středopolař se totiž zhruba v polovině ledna rozhodl neodcestovat s týmem na soustředění do Antalye.

A důvod? Psychické problémy. Podle tureckých médií měl navíc Hašek už v minulosti požádat klub o rozvázání smlouvy, nepřipojením se ke klubu na soustředění toho zřejmě chce docílit. Je tu ale jeden háček. Klub má zákaz přivádět nové posily, Haškovo setrvání by tak pro klub z města Erzurum bylo nejlepší variantou.

„Hašek je náš hráč. Aktuálně nemůžeme přivést nové hráče, řekli jsme mu, aby neodcházel. Doposud se k nám ale nepřipojil. Pokud se připojí, bude mít těžké dohnat ostatní hráče," uvedl trenér Muzaffer Bilazer pro web gazetespula.net s tím, že žádná oficiální nabídka na hráče od jiného klubu zatím nepřišla.

Martin Hašek v této sezoně odehrál 1135 minut v 15 zápasech a do statistik se zapsal pouze jedním gólem a žlutou kartou. Budoucnost v dresu tureckého klubu je však v tuto chvíli nejistá. A vzhledem k tomu, že další ligové kolo je na programu již za týden, zcela určitě bude chtít mít klub i samotný hráč o osudu co nejrychleji jasno.

Reklama

Související témata: