Hlavní obsah

Hladová smečka překazila rivalovi hattrick. Griezmann nelituje, že v Atlétiku zůstal

Tallinn

Dvakrát městskému rivalovi v posledních sezónách podlehli ve finále Ligy mistrů. Pomsta je však sladká! Fotbalisté Atlétika Madrid potřetí slaví zisk Superpoháru UEFA. Vítězové Evropské ligy porazili 4:2 po prodloužení šampióna Ligy mistrů Real Madrid a zabránili mu tak získat Superpohár potřetí za sebou a popáté v historii. Červenobílí navázali na triumfy z let 2010 a 2012. Trofej putuje do Španělska podeváté za posledních deset let.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Francouzský mistr světa Antoine Griezmann jásá po triumfu Atlética Madrid v Superpoháru UEFA.

Článek
Fotogalerie

Všichni by chtěli mít ve svém týmu zlatého hocha, na něhož se triumfy doslova lepí. Antoine Griezmann se 15. července radoval v Moskvě z titulu mistra světa s Francií. A přesně o měsíc později přidal v estonském Tallinnu další zlato s Atlétikem, v němž už podle řady spekulací dávno neměl být.

"Zůstal jsem, protože před sebou vidím velký projekt. Mám víru v náš klub, věřím Cholovi. A vidíte, nemýlil jsem se. Tvrdě jsme dřeli a pohár si zasloužili," vyzdvihuje francouzský útočník práci celého týmu i trenéra Simeoneho.

Mužem večera byl ovšem jiný forvard. Diego Costa dva góly dal a akce u dalších dvou rozjel. "Jsme opravdu šťastní, v krátké době jsme vyhráli dvě finále. Měli jsme velký hlad, abychom získali trofej právě proti nim. Naše sebedůvěra roste, jsme schopni bojovat s kýmkoliv," varuje konkurenci na startu nové sezóny.

Jeho první trefa již po 49 sekundách byla nejrychlejším gólem v jakémkoliv finále evropských pohárů.

Předzvěst skvělé sezóny

Zatímco Bílý balet přistoupil k utkání dost ležérně, soupeři motivace nechyběla. Slovo hlad ostatně zdůraznili i další hráči.

"Vynaložili jsme obrovské úsilí a hráli jako jeden tým. Proto je Superpohár náš. Novou sezónu jsme otevřeli hladoví po dalších triumfech. A pokud tak budeme pokračovat, dokážeme hodně," nepochybuje Koke, autor čtvrté branky.

Začátek sezóny přitom nemusí být pro velké kluby, které měly na světovém šampionátu spoustu hráčů, vůbec jednoduchý.

"O to šťastnější jsem, že jsme zahájili triumfem. Sebedůvěra je důležitá, máme před sebou dobrou sezónu," věří také záložník Ángel Correa.

Ale hlavně, Atlético si vychutnává velké vítězství nad nesmiřitelným městským rivalem. "Vyhrát jakoukoliv trofej je skvělé. Ale proti dlouholetému soupeři ještě lepší," netají obránce Lucas Hernández.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice