Hlavní obsah

Hrdina Salah. Fotbalista Liverpoolu pomáhá rodné vesnici v boji s covidem

Znovu předvedl, že myslí i na ostatní. Fotbalový útočník Liverpoolu Mohamed Salah daroval zásobu kyslíkových lahví a záchranářský vůz své rodné vesnici v egyptském guvernorátu Gharbíja. Arabská země aktuálně bojuje s druhou vlnou koronavirové pandemie.

Liverpoolský útočník Salah pomáhá své rodné vesnici v Egyptě v boji s covidem.

 
Článek

Populární egyptský fotbalista se v minulosti několikrát blýskl různými charitativními činy. Zachraňoval například poraněné dítě, věnoval peníze bezdomovcům nebo pomáhal lidem v nesnázích. Teď přišla na řadu jeho rodná vesnice.

Začátkem týdne do Nagrigu dorazila humanitární pomoc sponzorovaná fotbalistou Reds v podobě kyslíkových lahví. Egyptská dědina už od léta také využívá sanitku, kterou dostala od Salaha darem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mohamed Salah (@mosalah)

„Máme kyslíkové lahve, které nám věnoval Salah. Ty pomáhají lidem v Nagrigu i nemocným z okolních vesnic," řekl pro agenturu Reuters Hassan Bakr, ředitel charitativní organizace. „Máme od něj také sanitku, kterou využíváme k transportu nakažených do nemocnic," dodal.

Salah rodné vesnici pomáhá dlouhodobě. Každý rok posílá do Nagrigu, který je vzdálen přibližně 130 kilometrů severně od Káhiry, 64 000 amerických dolarů (téměř 1,4 milionu korun).

Reklama