Hlavní obsah

Hromadná rvačka elitních týmů v Rusku. Sudí rozdal šest červených karet

V zápase 6. kola ruského poháru mezi Zenitem Petrohrad a Spartakem Moskva došlo v jeho závěru k hromadné rvačce obou týmů. Zapojili se do ní i hráči z lavičky i někteří členové realizačních týmů. Sudí měl s oběma tábory plné ruce práce, nakonec rozdal jen šest červených karet a utkání se dohrálo. Petrohrad zvítězil po penaltách.

Foto: @lnstantFoot, Twitter

Jeden z provinilců v šarvátce, Quincy Promes ze Spartaku Moskva.

Článek

Začalo to celkem nevinně. V nastaveném čase si chtěli něco vyříkat hostující útočník Quincy Promes a domácí Wilmar Barrios. Rázem však byli u útočníka, který hrával za Ajax či Sevillu, další dva domácí hráči a rozhodčí začal tušit, že se schyluje k něčemu většímu.

Oba hlavní aktéry se od sebe snažil rozdělit, jenže v tu chvíli se začali do konfliktu zapojovat další a další hráči, včetně náhradníků z laviček. Někteří na místo incidentu hnali tak, že měli problém udržet se na nohou, jeden z hráčů dokonce podklouzl.

Vzduchem létaly pěsti a kopance, na hřišti se vytvořilo několik skupinek, které se snažili usměrnit i někteří členové realizačních týmů, jelikož se incident přesunul k postranní čáře. Jiní se však s chutí do bitky zapojili a také rozdali pár ran.

Na hřišti snad nebyl nikdo, kdo by se do rvačky nezapojil. V průběhu ní už se snažil rozhodčí udělit první tresty. Červenou kartu jako první viděl domácí Rodrigo, nakonec padly tři na každé straně. Vyloučen byl i Barrios, či bývalý hráč Barcelony Malcolm.

Nutno podotknout, že sudí zřejmě ani netušil, kde mu hlava stojí a identifikace hříšníků v takovéto šarvátce není zrovna lehká. Zápas se nakonec dohrál a Zenit zvítězil na penalty 4:2.

Reklama