Hlavní obsah

Ruský hokejista brutálně napadl rozhodčího. Dostal doživotní zákaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frustrace hráčů vůči rozhodčím je někdy velká. Stále je však sudí autoritou, kterou je třeba respektovat. Jakýkoli úmyslný fyzický atak vůči této osobě je nepřípustný, nemluvě o tom, že zákrok ruského amatérského hokejisty Nikolaje Rizina by byl výrazněji trestán i proti protihráči. Rizin brutálně sekl sudího hokejkou do obličeje a poté ho ještě ležícího nakopl. Za své chování vyfasoval doživotní distanc.

Foto: @renemassmedia, Twitter

Hokejový rozhodčí - ilustrační foto.

Článek

V ruské amatérské lize „Pracovních rezerv" v zápase Leopardů proti Revol Ice došlo k velmi nepříjemnému incidentu. Dvaačtyřicetiletý hráč Nikolaj Rizin napadl rozhodčího, který ho krátce předtím odeslal na trestnou lavici. Nejprve ho tvrdě sekl hokejkou do obličeje, a poté, co se rozhodčí skácel na led, ho ještě nakopl. Ostatní hráči agresora odtáhli pryč.

Incident (na přiloženém videu v čase 1:20:40) se odehrál v polovině druhé třetiny za stavu 5:3 pro Revol Ice. Druhé dějství se poté sice dohrálo, ale nakonce byl zápas ukončen ve prospěch Revol Ice a na místo byla přivolána policie. „Liga je připravena rozhodčímu poskytnout plnou právní podporu," uvedla Liga pracovních rezerv v prohlášení.

Rizin dostal od Moskevské hokejové federace doživotní zákaz. „Podle výsledků schůzky bylo rozhodnuto o trvalém vyloučení Nikolaje Rizina ze všech soutěží pořádaných Moskevskou hokejovou federací," stojí v prohlášení federace. Ta dále uvedla, že se obrátí také na Ruskou hokejovou federaci s peticí za vyloučení hráče Leopardů ze všech hokejových turnajů pod záštitou této organizace.

Fotografie zachycující Rizina, jak rozhodčímu praštil hlavou o mantinel.

Na ruské sociální síti Telegram někdo upozornil na to, že se nejedná o Rizinův první přestupek. V roce 2016 byl suspendován poté, co úmyslně udeřil rozhodčímu hlavou o mantinel.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko