Hlavní obsah

I přes prohru v semifinále si Australanky připsaly velký úspěch. Neúspěšné snažení lámalo rekordy v národní sledovanosti

I když australské fotbalistky ve středu prohrály v semifinále mistrovství světa s Anglií 1:3, jedno vítězství si přece jen připsaly. Zápas v Sydney se stal nejsledovanějším televizním pořadem v Austrálii od zavedení současného způsobu měření v roce 2001. Přímý přenos si podle australských médií pustilo 11,15 milionu lidí v zemi, která má přes 26 milionů obyvatel. Průměrná sledovanost činila 7,13 milionu diváků.

Foto: Dan Peled, Reuters

Fotbalistky Austrálie můžou mít radost alespoň ze sledovanosti jejich zápasu.

Článek

"Austrálie byla včera večer uchvácena, Matildy hrály srdcem a všichni jsme na ně byli hrdí," řekl šéf televizní společnosti Channel Seven Lewis Martin podle agentury AFP. "Matildy přepsaly historii," dodal. Další diváci mohli sledovat zápas na placeném kanále Optus Sport.

Fotbalistky překonaly ve sledovanosti všechny dosavadní sportovní i jiné pořady v australské televizi. Například porážku ragbistů ve finále mistrovství světa s Anglií v roce 2003 v Sydney vidělo kolem čtyř milionů Australanů. Slavné vítězství Cathy Freemanové v běhu na 400 metrů na olympijských hrách v Sydney 2000 sledovalo podle dřívějšího způsobu měření přes osm milionů lidí.

Australanky čeká v sobotu zápas o bronz proti Švédsku. Na šampionátu v Austrálii a na Novém Zélandu hraje poprvé 32 týmů a má i rekordní návštěvnost. Podle mezinárodní federace FIFA na úvodních 62 zápasů dorazilo v průměru téměř 30 tisíc fanoušků, o pět tisíc víc, než byl dosavadní rekord.

Reklama

Související témata: