Hlavní obsah

Posila Arsenalu za miliardu stihla zápas a půl. Teď musí na operaci a mohla by přijít o zbytek sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arsenal za něj poslal do Amsterdamu 40 milionů liber (zhruba 1,1 milardy korun). Nizozemský obránce Jurrien Timber však zvládl za Gunners v Premier League pouze poločas a víc na dlouhou dobu nepřidá. Přivodil si vážné zranění a musí na operaci, otázkou zůstává, jestli se ještě do konce sezony stihne vrátit.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Obránce Arsenalu Jurrien Timber si poranil koleno.

Článek

Byla to jedna z vytoužených posil kormidelníka Arsenalu Mikela Artety. Defenzivní univerzál Jurrien Timber dokáže v obrané čtyřce zahrát jakýkoliv post, i když původem je stoper, tak ho na první dva ostré zápasy poslal Arteta na levého beka. Bývalý hráč Ajaxu hrál přes nohu i tak v obou případech obstál, hlavně ve finále Community Shield proti City (2:1 po penaltách) byl výborný směrem do defenzivy.

Na svou premiéru v Premier League však nebude vzpomínat nizozemský reprezentant s úsměvem na tváři. Když v nastavení prvního poločasu žlutě fauloval útočníka Nottinghamu Forest Brennana Johnsona přivodil si vážné zranění. O poločase se ho ještě lékaři snažili dát dohromady, aby po pár minutách druhého poločasu střídal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jurrien Timber (@jurrientimber)

Už v tu chvíli bylo jasné, že dvaadvacetiletý obránce má problémy s kolenem. Čekalo se tedy na podrobná vyšetření, aby se zjistilo o jak velký malér se jedná a diagnóza nevypadá příliš pozitivně. Poranění předního zkříženého vazu a nutnost operace. Právě až následná operace odhalí, jestli jsou vazy úplně přetrhané, což by velmi pravděpodobně znamenalo konec sezony.

Timber je po Ukrajinci Zinchenkovi dalším zraněným obráncem, navíc se spekuluje o odchodu krajního beka Kierana Tierneyho. Jestli se chce tedy Arteta přetahovat se City o titul v anglické lize, bude muset pravděpodobně přivést nového obránce. Času na to moc nemá, v Premier League končí přestupové období za dva týdny.

Reklama