Hlavní obsah

Lavi zase řádí. Bude ho chtít Tomáš Rosický do Sparty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Génius i dylina. To je bývalý sparťanský fotbalista Julius Lavický. Po úspěchu kultovního online seriálu bude chtít zaujmout i na plátnech kin. Celovečerní snímek Vyšehrad: Fylm má dnes premiéru. Do kin pak vstoupí 14. dubna. Zahrála si v něm i řada sportovců. Fotbalisté Tomáš Rosický, Patrik Berger nebo Vladimír Šmicer. Hokejisté Ondřej Pavelec či Jakub Voráček a také zápasník MMA Jiří Procházka.

Podaří se Laviho přestup do Sparty? Obstál Tomáš Rosický jako herec? Video: Sport.cz

 
Článek

Nejvíc prostoru dostal ze sportovců sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. Režiséři ho hodně chválili. „Tomáš Rosický měl, jako jediný, mluvenou roli, což vyžaduje přípravu. A zvládnul to," říká Martin Kopp. A druhý režisér Jakub Štáfek dodává: „Hraje jako z partesu. Vůbec všichni sportovci se režírovali dobře. Nejdřív jsme se toho báli, ale pak jsme byli daleko víc překvapeni."

Foto: Vyšehrad: Fylm

Tomáš Rosický měl ve snímku Vyšehrad:Fylm mluvenou roli

Jakub Štáfek si kromě režie zahrál samozřejmě hlavní roli a podílel se rovněž na produkci. Lavi se ve filmu ožení, zjistí, že má osmiletého syna nebo si půjčí peníze od ne zrovna čestné party. Opět se tedy řítí jak lavina z průšvihu do průšvihu.

Julius Lavický se chce opět vrátit do Sparty. Jeho agent Jarda proto jedná s Tomášem Rosickým. Nabízí ho ovšem nejen na Letnou. Kontaktuje také jiné kluby. Zahraniční i tuzemské. Například Slavii, což by jeho představitel Jakub Prachař, příznivec sešívaných, nikdy neudělal. „Doufám, že se ve Slavii takovej kabinovej rozvraceč neobjeví. Kdybych si mohl vybrat, tak bych ho panu Tvrdíkovi nenabízel. Myslím, že Sparta by se takového zasloužila."

Foto: Vyšehrad: Fylm

Dojedná Laviho agent přestup z Vyšehradu do Sparty?

Tvůrci Vyšehradu se stali vizionáři. S předstihem předpověděli „výbuch" na FAČR. Ve filmu nechybí postava Taťky, která tahá za nitky a ovlivňuje výsledky a rozhodčí. „Scénář filmu je tady mezi námi už nějakých pět let. Tehdy jsme se začali zajímat o fungování českého fotbalu. Takže ano, vizionáři v tomhle asi jsme," doplňuje Štáfek.

Foto: Vyšehrad: Fylm

Ve filmu nechybí postava fotbalového Taťky

Za skutečný FC Slavoj Vyšehrad si Jakub Štáfek už zahrál jeden soutěžní zápas i ve skutečnosti. V červnu 2017 nastoupil do utkání s Vltavínem. Od té doby se mnohé změnilo. Klub byl potrestán v tzv. Berbrově kauze a spadl do pražského přeboru. „Vidíte to, připsat si start za klub, který dával úplatky...když jsem se to dozvěděl, nebylo mi z toho dobře. Ale v rámci té naší filmové pohádky to máme trošku jinak nastavené a snad dokážeme lidi pobavit," věří.

Reklama