Hlavní obsah

Messi dalšími dvěma góly poslal Inter Miami do osmifinále poháru

Aktualizováno

Hvězdný fotbalista Lionel Messi se zapsal mezi střelce i ve třetím utkání za Inter Miami. Kapitán argentinských mistrů světa skóroval ve středu dvakrát při výhře 3:1 nad Orlandem a pomohl svému týmu do osmifinále Leagues Cupu. Ve třech utkáních za Inter vstřelil Messi už pět gólů. Navíc přenechal svému spoluhráči Josefu Martínezovi zahrávání pokutového kopu.

Foto: Sam Navarro, Reuters

Útočník Lionel Messi slavící gól v barvách Interu Miami

Článek

Šestatřicetiletý Messi otevřel skóre v 7. minutě, kdy si na prsou zpracoval centr Roberta Taylora a z malého vápna poslal tvrdou ranou míč levačkou pod břevno. Podruhé se sedminásobný vítěz Zlatého míče prosadil v 72. minutě, kdy z podobného místa tentokrát "slabší" pravačkou opět z voleje po obloučku Josefa Martíneze stanovil konečný výsledek.

Právě přihrávajícímu Martínezovi prokázal argetinský mistr světa laskavost, když mu v 51. minutě přenechal exekuci pokutového kopu.

„Nechal mě zahrávat penaltu. V poslední době se mi nedařilo, tak mi řekl: Vezmi si ji. Získal jsem díky tomu zpět ztracené sebevědomí, vážím si toho," prohlásil šťastný střelec.

"Na tom, že dal pět gólů ve třech zápasech, není nic divného. Bavíme se tady o nejlepším hráči na světě, o hráči, který na vrcholu kariéry střílel 40 gólů za sezonu," uvedl trenér Interu Tata Martino, jenž Messiho vedl už v Barceloně.¨

Zápas kvůli bouřkám ve Fort Lauderdale začal o 95 minut později. Messi v duelu inkasoval také svou první žlutou kartu v novém dresu, ve 21. minutě byl napomínán za faul. Debut si odbyl další dlouholetý hráč Barcelony Jordi Alba, jenž přišel na trávník v 64. minutě.

Dalším soupeřem Interu v pohárové soutěži pro týmy MLS a mexické MX ligy bude v neděli Dallas.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.