Hlavní obsah

Messiho další paráda! Argentinec se trefil z 32 metrů a poslal Miami do prvního finále poháru od založení klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počtem branek zatím v novém angažmá připomíná spíše hokejového útočníka. A Lionel Messi nezpomaluje, v zápase začínajícím hodinu po půlnoci malý Argentinec opět ukázal svou genialitu. Kousek za polovinou hřiště si přebral balon, popoběhl s ním pár metrů a tvrdou přízemní dělovkou zvýšil na 2:0, parádní trefa! Inter si pak v semifinále Leagues Cupu došel bez potíží pro vítězství (4:1).

Foto: Jeremy Reper, Reuters

Lionel Messi opět skóroval a poslal Inter Miami do finále poháru.

Článek

Fanoušci floridského Interu Miami s očekáváním vyhlíželi semifinálový duel proti Filadelfii Union, kdyby ho totiž jejich tým zvládl, postoupil by do prvního finále od svého založení. No a kdy jindy si věřit na velký úspěch, než když máte ve formě hrajícího nejlepšího hráče fotbalové historie.

Lionel Messi i při svém šestém zápase za Miami dokázal skórovat, tentokrát si v hloubi pole převzal míč od spoluhráče Josefa Martinéze, navedl si ho směrem k brance a vyslal utěšenou ránu do spodního koutu soupeřovi branky. Davy začaly šílet, další opravdu krásný gól, i když gólman soupeře asi nebude mít úplně čisté svědomí. Argentinec zvyšoval na 2:0 a jeho Inter si následně dokráčel pro pohodlné vítězství 4:1.

Zakladateli a majiteli klubu, bývalému hvězdnému fotbalistovi Davidu Beckhamovi se povedl opravdový majstrštyk, příchod Messiho jde totiž jednoznačně za ním. Přemluvit se mu navíc povedlo další dosluhující hvězdy Barcelony, Jordiho Albu a Sergia Busquetse a pro šestatřicetiletého Argentince tak vytvořil téměř dokonalé prostředí.

A na herním projevu sedminásobného držitele zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu planety to jde jednoznačně vidět, Messi se na nové adrese jeví jako politý živou vodou. Za šest odehraných zápasů zapsal argentinský mistr světa neuvěřitelných devět zářezů, navrch přidal i jednu asistenci. Na rodákovi z Rosária lze vidět, že po nepříliš povedeném angažmá v PSG si fotbal znovu užívá a to je dobře pro všechny, až na obránce soupeře, kteří si s ním absolutně neví rady, ta nejlepší možná zpráva.

Impakt legendy FCB je nezpochybnitelný, dovede se však Messimu dovést Miami k první trofeji v historii klubu? To se dozvíme v neděli od tří hodin ráno, kdy se Messi i s jeho barcelonskou letkou postaví proti Nashvillu ve finále ligového poháru.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.