Hlavní obsah

Nejlepší hráč podle UEFA vzejde z trojice Benzema, Courtois, De Bruyne

Aktualizováno

Nejlepší fotbalista sezony 2021/22 v anketě UEFA vzejde z trojice Karim Benzema, Thibaut Courtois (oba Real Madrid) a Kevin De Bruyne (Manchester City). Vyhlášení proběhne spolu s dalšími kategoriemi 25. srpna v Istanbulu při losu skupin Ligy mistrů.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Karim Benzema je v nominace nfa nejlepšího fotbalisty v anketě UEFA

Článek

Před rokem se do užší nominace dostali pouze záložníci, tentokrát je mezi finalisty jediný. Francouzský útočník Benzema s belgickým brankářem Courtoisem byli klíčovými postavami Realu Madrid při cestě za triumfem v Lize mistrů i španělské nejvyšší soutěži. Další Belgičan De Bruyne dovedl Manchester City ke čtvrtému anglickému titulu z posledních pěti sezon.

Loni ovládl anketu italský záložník Jorginho, který se ale tentokrát mezi nejlepšími neumístil. Čtvrtý je vítěz z ročníku 2019/20 a čerstvá posila Barcelony Robert Lewandowski, pátý další hráč Realu Luka Modrič. Tentokrát se nedostalo na trojnásobného vítěze Cristiana Ronalda z Manchesteru United ani Lionela Messiho z PSG, jenž ovládl anketu dvakrát.

V elitní desítce se umístila ještě dvojice z Liverpoolu Sadio Mané, Muhammad Salah, osmý Kylian Mbappé (PSG), devátý Vinícius Júnior (Real) a desátý Virgil van Dijk (Liverpool).

Nejlepším trenérem bude vyhlášen jeden z trojice Carlo Ancelotti (Real), Jürgen Klopp (Liverpool), Pep Guardiola (Manchester City). V anketě hlasovali zástupci klubů, které se dostaly do hlavní fáze evropských pohárů, a vybraní novináři.

Reklama