Hlavní obsah

Neuvěřitelné momenty v Mexiku! Během jednoho kola se prosadili dva brankáři

Neskutečný příběh napsalo víkendové kolo mexické nejvyšší soutěže. Do střeleckých statistik se totiž zapsali hned dva brankáři, kteří svými trefami z nastavených časů vykřesali cenné remízy. Mexičané Júlio González a Carlos Acevedo tak jsou po právu označováni za hrdiny svých týmů.

Foto: Adrian Macias

Mexický brankář Júlio González se raduje ze vstřelené branky.

Článek

14. kolo mexické nejvyšší soutěže proti sobě postavilo Tolucu a UNAM. Z hlediska postavení v tabulce na tom byl mnohem lépe domácí celek, který však na letošní sedmou výhru čeká necelý měsíc. A čekání se po víkendovém kole zase o něco protáhne. Toluca přitom dokázala ve druhém dějství zvrátit výsledek ve svůj prospěch, špatně odbráněný závěrečný rohový kop nakonec rozhodl o dělbě bodů.

Hrdinou zápasu se totiž stal hostující brankář Júlio González, který v šesté minutě nastaveného času běžel svým spoluhráčům pomoct do pokutového území. Exekuce rohového kopu z levé strany se ujal velezkušený Dani Alves, který centr skutečně poslal přesně na hlavu mexického strážce tyčí, jenž přesnou hlavičkou o zem propálil brankáře Tiaga Volpiho. V kádru hostujícího celku zavládla obrovská euforie, skórující González jakoby nevěřil tomu, co se mu zrovna povedlo. Po chvilkových radovánkách poklekl s rukama na hlavě na trávník, kde se kolem něj okamžitě seskupili další spoluhráči.

Během jednoho kola dva góly brankářů

Do střeleckých statistik se zapsal také brankář Santosu Laguna, který pro změnu svému celku zajistil remízu 3:3. Zápas proti Queretaru se totiž pro jeho celek nevyvíjel dobře, dlouhý nastavený čas však hostům zajistil ještě jeden rohový kop, který přinesl spásu. Na přední tyči ho za sebe prodloužil Ferrnando Gorriaran, kde číhal připravený brankář Carlos Acevedo, jehož prudká hlavička skončila nechytatelně v síti.

Branka za minutu dvanáct, v tomto případě dokonce až v desáté minutě nastaveného času (nastavovalo se 6 minut). Ani v tomto případě nechyběla patřičná oslava životního gólu, kterému nevěřil ani hostující trenér Eduardo Fentanes, z jehož výrazu ve tváři šlo vyčíst snad vše.

Hrdinské počiny obou brankářů rázem zaplavily sociální sítě. „Navzdory nedostatkům, které Liga MX má, stále poskytuje krásné, magické a vzrušující okamžiky. Ve stejný den 2 skórující brankáři hlavičkou v poslední minutě. Úžasné," píše se v jednom z příspěvků na Twitteru.

Reklama

Související témata: